avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale

Va rog mult sa-mi raspunda cineva la o problema foarte grava. Am beneficiat de subventie in zootehnie pentru anul 2008,iar acum sunt cercetata penal ca faptuitor ca as fi savarsit infractiunea de fals in declaratii si inselaciune cum ca declaratia pe care am dat-o pe propria raspundere cum ca nu as avea datorii la bugetul local si consolidat ar fi un fals, deoarece nu aveam platit impozitul pe anul in curs. As vrea sa stiu cand se considera datorii, chiar si cele pe anul in curs? Cand codul fiscal spune ca anul fiscal este anul calendaristic.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 10:50, 4 Iulie 2012
Codul fiscal
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
Art. 16
Anul fiscal
(1) Anul fiscal este anul calendaristic.
(2) Când un contribuabil se înfiinţează sau încetează să mai existe în cursul unui an fiscal, perioada impozabilă este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat.

Draga ynocentta sa inteleg ca nu aveam datorii pe anul in curs? datorita faptului ca am platit impozitul pe data de 10 noiembrie si nu la 30 martie si apoi adoua rata pe 30 sept cand spune codul fiscal?
Este important in ce luna ati dat declaratia pe propria raspundere, daca ati dat-o pana in 31 martie este totul in regula, dar daca ati dat-o dupa 31 martie, inseamna ca primul semestru nefiind achitat, dvs datorati bani la bugetul local, iar declaratia pe propria raspundere a dvs nu corespunde cu situatia data de cei de la impozite si taxe.
apeiron2 a scris:

Cand codul fiscal spune ca anul fiscal este anul calendaristic.

In cap I,art 16 - mai sus postat

Sunt de acord cu dvs. Am intalnit aceasta situatie, in general agentiile care acorda subventii pt agricultura, zootehnie, cer printr-o adresa la impozite si taxe, informatii asupra contribuabilului, insistand asupra datei cand acesta a facut declaratia pe propria raspundere ca nu are datorii, desi am informat asupra debitelor restante( era vorba de 32 lei), la cele doua termene ale contribuabilului respectiv, dansii au revenit cu alta adresa insistand asupra datei, pt asta mi-am permis sa mentionez acest lucru. Se pare ca deja vor sa il acuze de fals si inselaciune in declaratii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit casa alinauim alinauim Buna ziua Ma confrunt cu o problema la care nu ii gasesc solutia....am fost la primarie sa iau o adeverinta de rol si nnu mi s-a putut da deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Am o neclaritate cu privire la datoriile de la bugetul local. ... marcel-ioan marcel-ioan Am o neclaritate cu privire la datoriile de la bugetul local. Situația este în felul următor (în linii mari): - unchiul meu a depus la primărie o ... (vezi toată discuția)
Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)