avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am o neclaritate cu privire la datoriile de la bugetul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am o neclaritate cu privire la datoriile de la bugetul local. ...

Am o neclaritate cu privire la datoriile de la bugetul local.
Situația este în felul următor (în linii mari):
- unchiul meu a depus la primărie o declarație pe proprie răspundere, neconformă cu realitatea, declarație care a influențat calculul impozitului.
- a plătit impozitul calculat iar apoi a scos un certificat fiscal (cu zero zatorii) pe care la folosit la o instituție a statului pentru a primi o subvenție.
- a revenit apoi la primărie și a rectificat prima declarație, nu a fost nici o problemă, cei de la primărie au acceptat și au recalculat impozitul (noua sumă recalculată a fost catalogată ca "restanțe").

Cineva a aflat și acum îl amenință că-l va denunța la instituția statului de unde a primit subvenția și că va trebui să returneze banii.

Cum se interpretează legea în acest caz, a avut unchiul meu datorii la momentul când a cerut subvenția? Una din condițiile ca să beneficiezi de acea subvenție era să nu ai datorii la bugetul local.
Cel mai recent răspuns: marcel-ioan , utilizator 15:27, 13 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu mi-aș face mai degrabă griji cu privire la un posibil fals în declarații, decât de returnarea banilor respectivi...
Ok, mulțmesc pentru punctul de vedere.
În cazul în care se constată "fals în declarații", care ar fi urmările ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contributii platite in plus, dupa depunere bilant 2007 sandam sandam Buna seara, tuturor! Va solicit sprijinul in urmatoarea speta: O microintreprindere beneficiaza in anul 2007 de subventia acordata cf. art.80 Legea 76/2002 ( ... (vezi toată discuția)
Sesizare impozite si taxe liamic43 liamic43 Va rog sa ma lamuriti-in legatura cu o sesizare privind impozitele si taxele locale, deci datorate nu la bugetul de stat ci la bugetul local-primarie (pentru ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale apeiron2 apeiron2 Va rog mult sa-mi raspunda cineva la o problema foarte grava. Am beneficiat de subventie in zootehnie pentru anul 2008,iar acum sunt cercetata penal ca ... (vezi toată discuția)