Buna ziua
Ma confrunt cu o problema la care nu ii gasesc solutia....am fost la primarie sa iau o adeverinta de rol si nnu mi s-a putut da deoarece nu am platit impozitul pe anul in curs 2013, cu toate ca nu am restante din anii trecuti....sunt obligata sa platesc impozitul daca vreau sa primesc aceea adevrinta...exista un termen in vreo lege???? din cate stiu impozitul se poate plati pe trimestru ...cum sa porcedez???? si daca se poate sa-mi spuneti si o lege...
VA multumesc
Primaria este obligata sa va elibereze adeverinta de rol, refuzul neavand baza legala.
Primaria poate sa va dea o adeverinta din care sa rezulte ca figurati in rolul fiscal cu urmatoarele bunuri ... si aveti restante la buget de ... lei
Deja sa raspuns, dar va trec articolul cu tot citatul din lege, mergeti la director, este un abuz grosolan.
Baza legala, este conform art. 255, din Legea 571/2003- Plata impozitului (1) Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, în doua rate egale, pâna la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv.
Multumesc mult pentru raspunsuri, azi am fost din nou la primarie si acelasi raspuns ca nu imi pot elibera adeverinta ca cei de la APIA (ca pentru a depune cererea pentru sprijinul agricol imi trebuia acea adeverinta) au impus acet lucru....am sunat si al APIA si am primit un raspuns ca ei nu se baga in treaba primariilor....asa ca maine merg din nou la primarie, daca nu rezolv nimic am sa fac plangere penala pentru abuz in serviciu ca poate asa nu mai "prosteste" pe toata lumea...
Au fost multe nereguli cu subventia agricola, dar stiu ca cei de la APIA, cer achitarea tuturor obligatilor fiscale la data cand depuneti dosarul, nu cer si in avans achitarea obligatilor fiscale. Inainte nu se cerea acest certificat fiscal, era suficient o declaratie pe propria raspundere cum ca nu aveti datorii. Verificarile se fac foarte tarziu, pt subventia agricola, de exemplu in 2011, am primit cerere de verificare, pt 2008, unde se specifica clar la data de......daca figura cu datorii.
Cereti scris sa va spuna motivul refuzului, spunandu-le ca veti merge la APIA, dupa aceia, este pacat sa pierdeti subventia. Vedeti ca si taraganatul din partea lor, nu va ajuta, pt ca dupa data de 25 ale lunii, va trebui sa platiti impozitul primului semestru. Ca regula generala, cine solicita certificat fiscal la data de 25 ale lunii, trebuie sa achite si pt luna urmatoare.