Am fost in cresterea copilului 2 ani. lar primul salar pe care l-am luat mi la oprit banca integral ptr ca luasem 3 salarii iar cand am sunat la banca mi s-a spus ca pana ei nu isi recupereaza intreaga suma eu nu voi primii nici un leu din salar. Ptr descoperirea de cont nu se aplica acel procent de 1/3 din venitul salarial? Va multumesc!
Buna seara
De fapt este blocat contul curent.
faptul ca nu ati platit macar dobanda lunara, a dus la retragerea facilitatii de descoperit de cont si contul d-stra curent este pe minus.
Nu este vorba de o executare silita!
Conf art.409 Cpc - Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii,
b) pana la 1/2 din venitul net lunar, pentru orice alte datorii.
Alin.7 Alocatiile de stat si indemnizatiile pt copii, ajutoarele pt ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pt niciun fel de datorii.
In functie de documentul care a stat la baza popririi faceti ori o cerer scrisa catre banca, fie o contestatie la executare daca mai sunteti in termen.
Solicitati sa va comunice ce a stat la baza popririi.
Poprire salariu
onis08021
spuneti-mi va rog daca suma maxima pe care o poti retine salariatului in cazul popririi este de 30 % si se poate merge pana la 50 % in cazul pensiei ... (vezi toată discuția)