avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare la parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare la parchet

In luna iunie am fost citat,prin recomandata semnata de mine, sa ma prezint la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala intr-un dosar penal din 2010. Nu m-am prezentat pentru ca inca nu am avocat. Imi puteti spune care sunt urmarile si ce ar trebui sa fac in continuare?
Ar fi trebuit sa va prezentati.
Daca nu aveti avocat vi se va numi unul din ofociu daca pedeapsa pt infractiunea pt care sunteti cercetat este mai mare de 4 ani.
Probabil ca veti fi din nou citat sau vor veni dupa dvs cu un mandat de aducere.
Pentru a demonstra respect fata de autoritatile competente in cercetare ,se impune sa onorati cu prezenta cererea la parchet
Chiar daca nu aveti aparator se impune sa va prezentati la parchet ,unde sa va expuneti punctul de vedere daca apreciati ca situatia va depaseste aveti dreptul sa nu faceti declaratii si sa solicitati un termen in interiorul caruia sa va angajati aparator care sa poata studia dosarul si sa se pronunte referitor la solutia optima de aparare a intereselor dvs
Angajaţi avocat sau solicitaţi apărător din oficiu şi prezentaţi-vă pentru a lua cunoştinţă despre materialul de urmărire penală. Se poate emite mandat de aducere dacă vă sustrageţi.
Art. 250: Prezentarea materialului de urmărire penală :
(1) Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au fost efectuate toate actele de urmarire necesare, organul de cercetare penala cheama pe inculpat in fata sa si:
a) ii pune in vedere ca are dreptul de a lua cunostinta de materialul de urmarire penala, aratandu-i si incadrarea juridica a faptei savarsite;
b) ii asigura posibilitatea de a lua de indata cunostinta de material. Daca inculpatul nu poate sa citeasca, organul de cercetare penala ii citeste materialul;
c) il intreaba, dupa ce a luat cunostinta de materialul de urmarire penala, daca are de formulat cereri noi sau daca voieste sa faca declaratii suplimentare.
Art. 254: Cazuri de neprezentare a materialului
(1) Cand prezentarea materialului nu a fost posibila din cauza ca inculpatul este disparut sau s-a sustras de la chemarea inaintea organului de cercetare penala, in referatul care se intocmeste potrivit art. 259 se arata imprejurarile concrete din care rezulta cauza impiedicarii.
(2) Daca pana la inaintarea dosarului la procuror inculpatul se prezinta, este prins ori adus, se procedeaza la prezentarea materialului de urmarire penala.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Prezentare material oltul oltul ce contine prezentarea materialului de urmarire penala? (vezi toată discuția)
Proces? JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am primit de la Parchet, citatie sa ma prezint la Judecatorie pentru PREZENTARE material de urmarire penala.Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)