avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... respingere plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

respingere plangere contraventionala

Mi s-a respins plangerea contraventionala in baza depunerii la dosar a unei probe video din care s-a ,,taiat" o portiune din mijlocul inregistrarii video din care reiesea faptul ca sanctiunea de suspendare a permisului de conducere a fost aplicata fara dovezi clare. Mai mult decat atat, tot la dosar exista una din cele trei planse foto, trimisa anterior, care nu poate fi regasita in ,,proba video"- de fapt un montaj video-, ce demonstreaza ca ea face parte din fragmentul de inregistrare ,,eliminat" din ,,buna credinta" de catre un angajat dintr-o institutie a statului. Ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
nuty23, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:43, 28 Septembrie 2012
Din pacate, la acest moment nu aveti cale de atac impotriva acestei solutii.

Puteti face ceva plangeri la parchet pt falsificarea acestor probe si apoi daca se constata falsul, puteti solicita rejudecarea acestei cauze.
Concret ,care este temeiul legal invocat in motivarea respingerii plangerii contraventionale ?
doua chestiuni:
1. puteti face recurs in termenul legal de 15 zile de la comunicare
2. in ceea ce priveste proba video, ati putea face o plangere impotriva celui care credeti ca a modificat-o. Ar fi bine sa va angajati un avocat si sa nu mergeti singur/a in astfel de actiuni.
In cazul in care lipsa fragmentului video este evidenta, chiar si numai prin simpla alaturare a probelor foto si video, este obligatoriu rezultatul unei expertize care gandesc ca este destul de costisitoare?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
nuty23, utilizator
Conf. Art.X Lg.202/2010 (mica reforma) OUG195/2002 se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
La art.118 dupa alin.3 se introduce un nou alineat 3 indice 1 cu urmatorul cuprins: " Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila".

Prin urmare, in cazul dvs nu aveti cale de atac.

Este adevarat ca prin Decizia nr. 500 din 15 mai 2012 Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor articolului X punctul 2 al Legii nr. 202/2010 prin care la articolul 118 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, după alineatul (3) s-a introdus un nou alineat, alineatul (3^1), cu următorul cuprins (3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.”

Ca atare, odată cu publicarea Deciziei 500/2012 a Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial (decizia nu este încă redactată), toate hotărârile pronunţate în această materie vor putea, din nou, să fie atacate cu recurs la tribunal.

Toate hotărârile pronunţate în primă instanţă până la data publicării Deciziei nr. 500/2012 rămân însă irevocabile, ceea ce este si cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Recurs plangere contraventionala - instanta competenta ContSters126538 ContSters126538 Buna seara ! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui recurs impotriva unei sentinte date de o judecatorie in domeniul contraventional (e vba de legea 33 / 2003) ... (vezi toată discuția)
Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)