avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... respingere plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

respingere plangere contraventionala

Mi s-a respins plangerea contraventionala in baza depunerii la dosar a unei probe video din care s-a ,,taiat" o portiune din mijlocul inregistrarii video din care reiesea faptul ca sanctiunea de suspendare a permisului de conducere a fost aplicata fara dovezi clare. Mai mult decat atat, tot la dosar exista una din cele trei planse foto, trimisa anterior, care nu poate fi regasita in ,,proba video"- de fapt un montaj video-, ce demonstreaza ca ea face parte din fragmentul de inregistrare ,,eliminat" din ,,buna credinta" de catre un angajat dintr-o institutie a statului. Ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
nuty23, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:43, 28 Septembrie 2012
gerberga a scris:

Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca si trebuie motivat in termenul legal de recurs

Totusi, OG 2/2001 in alin.2 al art.34 spune altceva:
"(2)
Dacă prin lege nu se prevede altfel, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei. Recursul suspendă executarea hotărârii
"

Avand in vedere ca e un recurs impotriva unei hotarari prin care mi s-a respins contestatia la procesul verbal, n-ar trebui sa tin cont in primul rand de aceste dispozitii care deroga de la dispozitiile Codului de procedura civila?
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca si aceasta va trimite dosarul la tribunal unde se va repartiza la sectia competenta sa judece acesta cerere.

Este bine sa aveti recursul moivat in scris si nu oral in ziua judecatii.

Dvs faceti cum considerati, numai ca sfatul profesionist este in acest sens, dat fiind ca mai cunoastem si noi cum lucreaza instantele si ceea ce este bine sa se afla la dosar la termen si nu sa i se bage sub nas judecatorului in chiar ziua judecatii.
Problema mea de fapt este ca, din cauza ca nu locuiesc in localitatea unde s-a judecat cauza si nici nu mai domiciliez la adresa din buletin, care de altfel a fost trecuta in contestatie, imi va fi mai greu sa intru in posesia motivarii hotararii.
Prin urmare vroiam sa stiu daca, avand in vedere dispozitiile legale, pot sa fac recursul in termenul legal, iar motivarea ulterior, dupa ce reusesc sa intru in posesia motivarii, fara a fi decazuta din drepturi.
Depuneti o cerere scrisa la dosarul aflat inca la judecatorie in care solicitati ca toate actele de procedura si comunicarile sa se faca la un domiciliu indicat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs plangere contraventionala - instanta competenta ContSters126538 ContSters126538 Buna seara ! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui recurs impotriva unei sentinte date de o judecatorie in domeniul contraventional (e vba de legea 33 / 2003) ... (vezi toată discuția)
Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)