Mi s-a respins plangerea contraventionala in baza depunerii la dosar a unei probe video din care s-a ,,taiat" o portiune din mijlocul inregistrarii video din care reiesea faptul ca sanctiunea de suspendare a permisului de conducere a fost aplicata fara dovezi clare. Mai mult decat atat, tot la dosar exista una din cele trei planse foto, trimisa anterior, care nu poate fi regasita in ,,proba video"- de fapt un montaj video-, ce demonstreaza ca ea face parte din fragmentul de inregistrare ,,eliminat" din ,,buna credinta" de catre un angajat dintr-o institutie a statului. Ce pot face?
Va Multumesc. Cu alte cuvinte, un simplu cetatean, poate fi oricand sanctionat de catre o institutie, iar daca nu sunt dovezi, nu este o mare problema...se pot fabrica, iar aceasta nu primeste nicio sanctiune. Traim in Romania!
Cand am citit comentariile, la data respectiva, nu mi-a venit sa cred ca nimeni nu se revolta pentru ca cei pusi sa faca dreptate falsifica probe nonsalant, cu buna stiinta si clara vointa (...)
Acum, cand se discuta atat de intens cazul Diaconeasa, inteleg ca "mica gainarie" este o rutina...
In cazul in care vreau sa fac recurs impotriva unei sentinte prin care mi se respinge contestatia impotriva procesului verbal unde depun recursul?
-la judecatorie - conform dreptului comun care spune ca recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca?, sau
-la Tribunal sectia Contencios administrativ, conform dispozitiilor speciale din OG 2/2001?
A doua intrebare e privitoare la motivarea recursului.
in termenul de depunere a recursului (15 zile de la comunicare) potrivit C.Pr.Civ? sau
pana la primul termen de la Tribunal?
Eu tind sa merg pe dispozitiile speciale, adica recursul depus direct la Tribunal si motivat chiar si la primul termen, dar vreau sa fiu sigura.
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri