avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asigurare sanatate pentru pensionari cu alte venituri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asigurare sanatate pentru pensionari cu alte venituri

buna ziua!
am si eu o intrebare: mama mea este pensionara pentru limita de varsta; este proprietara unei cladiri care este data in chirie unui srl, de pe urma caruia obtine venituri din chirie pentru care plateste impozit la AFP. obtine si venituri din dividende, fiind si asociata la srl-ul respectiv. este sau nu obligata sa mai plateasca asigurari de sanatate pentru sumele respectiva obtinute din chirie si eventual din dividende(cand sunt)?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: modimpex , utilizator 11:32, 4 Iulie 2012
Da trebuie sa mearga la casa de sanatate din localitate cu impunerea de la finante pentru ai calcula contributia la sanatate pentru venituri din chirii .
reglementarea aceasta a intrat in vigoare acum, incepand cu 1 iulie? pana cand am termen sa fac acest demers?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Neplata cass la cedarea folosintei bunurilor (inchiriere locuinta) ContSters126873 ContSters126873 buna ziua1 . va rog cine poate sa ma lamureasca in problema cu plata cass la inchirierea de locuinte . pe scurt din 2006 am avut in gazda un coleg de serviciu ... (vezi toată discuția)