va rog sa imi spuneti daca am un angajat cu TBC, are CM cu acest cod de boala, ar trebui sa isi faca analize si angajatii cu care el a intrat in contact? Exista obligativitate din acest punct de vedere? Domeniul de activitate al angajatului bolnav este cel alimentar.
Multumesc.
parerea mea este ca DA trebuie sa trimiteti toti angajatii cu care a intrat in contact la analize medicale, vorbim de o boala transmisibila si in special avand in vedere domeniul in care lucra angajatul dvs
Sesizarea DSP este obligatorie, de urgenta si fara nicio amanare.
Fiind vorba de un domeniu de activitate deosebit de sensibil, cel alimentar (ma refer aici la posibilitati de contaminare a celorlalti lucratori, dar si a cumparatorilor/ clientilor, directia de sanatate publica trebuie sa actioneze de urgenta.
Pentru a evita situatii delicate, pana la decizia DSP (daca este utila carantina sau nu), in urma unui control medical efectuat tuturor lucratorilor si un control sanitar-alimentar al firmei, este corect sa opriti dvs. activitatea firmei/ locului de munca/ postului de lucru.
Izolati pe cat posibil lucratorii, unii de altii si recomandati-le sa evite sa stea in apropierea membrilor familiei si a memebrilor colectivitatii (in metrou, autobuz, locuri publice, etc.), existand risc de contaminare.
Se stie ca declansarea bolii TBC se produce dupa o perioada de incubatie, in cazul unui individ contaminat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Coleg cu tbc
ackhizitii
Cum se procedeaza in cazul in care se depisteaza ca un coleg are TBC ? Beneficiem de de ajutor din partea institutiei in cazul in care vrem sa ne facem ... (vezi toată discuția)
Salariat bolnav tbc
nicradu
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
- am primit un medical de la o salariata pe care scrie ca este bolnava de tbs cod ... (vezi toată discuția)
Boala contagioasa
smeagull
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutai cu un sfat:
un lucrator temporar (angajat prin intermediul unui agent de munca temporara) are TBC. Cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)