avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... salariat bolnav tbc
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

salariat bolnav tbc

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
- am primit un medical de la o salariata pe care scrie ca este bolnava de tbs cod indemnizatie 12.
Va rog sa-mi transmiteti daca exista vreo procedura de urmat pentru restul salariatilor pe linie SSM si RU.
Mentionez ca nu lucram in sector alimentar dar produsele pe care le facem sunt pentru uz casnic.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicradu , utilizator 16:24, 5 Ianuarie 2017
Chiar daca nu lucrati in domeniul alimentar trebuie sa sesizati Directia de Sanatate Publica (sa solicitati indicatii pentru restul angjatilor) si sa trimiteti la analize angajatii care au avut contact cu angajatul respectiv.
Medicul de medicina muncii ar trebui sa va informeze concret ce trebuie sa faceti.
Primind concediu medical cu diagnostic tbc medicul care a emis CM a anuntat probabil DJSP.
Pentru confirmare, ar trebui sa anuntati si dvs. oficial, medicul specialsit de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale si prin acesta DJSP.
Se va face un control de catre inspectorii DJSP si prin PV incheiat se va dispune examinare medicala pentru colegii aflati in contact cu persoana depistata cu tbc. Pot fi impuse firmei de catre inspectorii sanitari si unele masuri tehnice, organizatorice, administrative, etc. Exista chiar posibilitatea declararii carantinei in firma daca riscul de imbolnavire, depistat in urma examinarii medicale a celorlalti lucratori este crescut.
va multumesc pentru indrumari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia firmei in cazul unei boli contagioase CHMarius CHMarius Buna ziua, Un coleg de servici a fost internat recent pentru ca scuipa sange si a fost depistat cu TBC. Firma la care lucrez omite subiectul..ei zic ca nu ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)