avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane cu venituri reduse - lege scutire penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane cu venituri reduse - lege scutire penalizari

Buna ziua. Acum va adresez o intrebare venita din partea unei familii care locuieste in acelasi bloc cu noi. Au venituri foarte mici si nu isi pot permite un calculator si retea internet. Aceasta familie este formata din tata, mama, si o fetita de cativa anisori, care are un grav handicap locomotor si nu numai. Tatal are un venit minim pe economie. Mama fiind obligata sa stea acasa pentru a ingriji fetita(fetita necesita supraveghere si un tratament permanent), primeste un ajutor lunar de 420Ron. Deci salariul al tatalui+420ron, sunt intregul venit lunar al acestei familii. Aceasta familie, a ramas restanta cu plata intretinerii la bloc cateva luni. Pentru aceasta li se aplica lunar penalizari. Mama a auzit ca ar exista o lege care i-ar scuti de aceste penalizari lunare si ar putea avea posibilitatea sa-si plateasca doar intretinerea propriu-zisa avand in vedere situatia lor financiara, dar si situatia in care se afla fetita, dar nu stie unde sa se intereseze despre acest lucru. Exista o asemenea lege sau reglementare sau orice altceva care sa le dea acest drept?? Va multumesc din suflet, din partea acestei familii, pentru timpul acordat!!! Asteptam cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra. Inca odata va multumim, anticipat!!! La revedere.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:43, 8 Iulie 2012
In perioada iulie 2010 - iulie 2011, cu perioada limitata de valabilitate, a existat legea 175/2010 prin care familiile cu venituri mai mici de 1000 / membru de familie, puteau beneficia de scutirea platii penalizarilor calculate la cotele de intretinere cu conditia de a achita toata suma restanta de baza, adica numai cotele si contributiile la fondurile asociatiei.
Asadar nu puteau beneficia de scutirea la plata penalizarilor daca nu achitau aceasta suma in intregime.

Legea a iesit din vigoare. Exista in parlament un proiect de modificare a acestei legi in sensul de a reintra in vigoare, dar acesta este doar un proiect si nimic nu e sigur.
Va multumim pentru raspunsul atat de prompt. Daca mai gasiti si alte informatii, va rugam frumos sa nu ezitati si ni le trimiteti!!!! Toate vor fi pentru o cauza buna, in ajutorul unei familii nevoiase. Multumim frumos. La revedere.
In general noi dam de veste despre legile care apar referitoare la problematica asociatiilor de proprietari. Ramaneti in legatura cu site-ul nostru.
Am inteles. Multumim.
Pana la lege va sugerez ca acea familie sa discute cu presedintele asociatiei si poate se gaseste o modalitatea de a o ajuta.
In functie de existenta sau nu a restantelor asociatiei catre furnizori, de situatia financiara a asociatiei, de veniturile din alte surse, comitetul executiv poate analiza si ajuta cumva.
Un ajutor ar fi anularea penalizarilor, altul inghetarea penalizarilor la valoarea actuala. Poate chiar atragerea unuia din soti in activiatea asociatiei (instalator, electrician, gospodar, femeie de serviciu, contabil s.a.m.d., in functie de calificare). Ar primi un salariu de la asociatie pentru aceasta munca si poate ar reusi sa plateasca treptat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 scutirea de penalitati elenadove elenadove buna ziua, are cineva informatii despre cum se aplica legea 175/2010 .avem un restantier la care am calculat penalizari pe care refuza sa le plateasca si ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalizari care depasesc suma cheltuielilor manescuEugenia manescuEugenia Mai este valabila legea privind scutirea de plata a penalitatilor la intretinere bloc,penalitati care sint mai mari decit suma cheltuielilor.Va multumesc. (vezi toată discuția)