Buna ziua.
Dupa aproape doi ani, am divortat de sotie, cu acte in regula.
Urmeaza partea urata, si anume, partajul.
Am o speta:
Masina cumparata in timpul casatoriei este in acte pe numele meu. Creditul de nevoi personale cu care s-a platit masina cash este luat in timpul casatoriei , dar este tot pe numele meu. De cand a inceput divortul, numai eu am platit ratele creditului, ea neavand nicio obligatie fata de banca.
Intrebarea mea este: pot vinde masina? Daca o vand, la ce ma expun, d.p.d.v. juridic? Nu mai pot face fata ratelor si vreau sa mai achit din ele.
Va multumesc
Eu zic sa luati legatura cu fosta sotie, sa-i explicati situatia, sa vindeti impreuna masina si sa impartiti banii, tinand cont de ratele achitate de dvs.
In primul rand ati omis sa specificati ce doreste fosta sotie la partaj.
Bunurile mobile pot fi vandute si fara acordul expres al celuilalt sot. Numai ca, la partaj se impart bunurile existente la data divortului, deci sotia poate intreduce masina/ contravaloare obtinuta in urma vanzarii in masa partajabila si veti fi nevoit sa o despagubiti.
In ceea ce priveste creditul de nevoi personale, daca doriti sa partajati aceasta datorie, va trebui sa demonstrati ca banii au fost folositi pentru achizitionarea de bunuri comune, in speta masina, in caz contrar va ramane datoria dv persoanala
Mai bine insistati sa ajungeti la o impartire de comun acord.
bun. Daca eu vand masina azi cu 500ron, sa spunem( poate mult subevaluata, va spune ea), ea ma poate da in judecata pentru ca am instrainat un bun comun, iar eu voi fi nevoit sa o despagubesc cu 250ron(exact jumatate din suma incasata de mine, suma ce reiese din contractul de v-c al masinii) si eventual taxele de judecata, daca-si ia avocat.....
Am inteles bine?
Solutii
noemi2
Buna ziua,
as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie:
-datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)