avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii salariale

Lucrez la o firma care nu plateste statului contributiile salariale ale angajatilor , nici ale angajatorului. Ma afecteaza acest lucru daca ies la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 4 Iulie 2012
Neplata contributiei de asigurari sociale nu afecteaza stagiul de cotizare la pensie.

Art. 5 din Norme de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Declaratia nominala de asigurare constituie documentul pe baza caruia casele teritoriale de pensii, respectiv casele de pensii sectoriale competente stabilesc stagiul de cotizare in sistemul public de pensii si determina punctajul lunar al asiguratului, utilizate la stabilirea drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Anca1011 Anca1011 Buna ziua, Ar putea sa-mi spuna si mie cineva ce documente trebuie depuse la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei? Va mulrumesc! (vezi toată discuția)
Calculare pensie romandaniela romandaniela Cat % din salariu se calculeaza la pensie? Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensia anticipata Ipuz Ipuz Sotia mea are 58 de ani si 38 si 6 luni de ani vechime. A dorit sa inainteze actele pentru pensie anticipata fara penalizare si a aflat ca ultimii doi ani nu ... (vezi toată discuția)