avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ziua,
Ar putea sa-mi spuna si mie cineva ce documente trebuie depuse la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?
Va mulrumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 13:34, 29 Octombrie 2012
Cerere de recalculare si un cupon de pensie.
In cadrul societatii in care lucrez am o persoana care a iesit la pensie in septembrie 2010, dupa ce a iesit la pensie s-a reangajat pana in prezent.
Ce documente trebuie intocmite de societate si cu ce documente trebuie sa mearga la Casa de pensii in vederea stabilirii vechimii si recalcularii pensiei ?
Va multumesc!
In vederea recalcularii pensiei, persoana respectiva nu trebuie sa prezinte niciun document de la societate, pentru perioada de dupa data de 31 martie 2001. Dvs.ati depus lunar Declaratia nominala de asigurare si, in baza acesteia, se stabileste stagiul de cotizare si se determina punctajul lunar.
HG nr. 257/ 2011, Art. 5: ,,Declaratia nominala de asigurare constituie documentul pe baza caruia casele teritoriale de pensii, respectiv casele de pensii sectoriale competente stabilesc stagiul de cotizare in sistemul public de pensii si determina punctajul lunar al asiguratului, utilizate la stabilirea drepturilor de pensie. ''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale rak0770 rak0770 Lucrez la o firma care nu plateste statului contributiile salariale ale angajatilor , nici ale angajatorului. Ma afecteaza acest lucru daca ies la pensie? (vezi toată discuția)
Vechime la societate in insolventa dorel13 dorel13 daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, inregistrari incomplete zanazane zanazane Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in ... (vezi toată discuția)