avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca poate contesta mostenirea bunicilor lasata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca poate contesta mostenirea bunicilor lasata nepotilor?

Am luat un credit ipotecar in franci elvetieni in 2008 pe care nu am reusit sa il mai platim. Urmeaza partea cu executarea silita, urmarirea bunurilor si poprirea salariilor noastre, ne asteptam la toate acestea, deoarece vom ramane cu datorie destul de mare, valoarea imobilului a scazut mult . Intrebarea mea este urmatoarea: daca parintii mei lasa mostenire prin testament, apartamenul lor, copilului nostru, banca sau firma de recuperari va putea contesta testamentul, pentru ca eu sunt singurul urmas, ca sa isi recupereze datoria ? ( atunci cand parintii mei vor deceda) Multumesc
NU. parintii isi pot lasa bunurile oricui doresc ei. Banca, eventual ar putea cere reductiunea liberalitatii excesive, daca ar avea de unde sa stie despre mostenire... lucru aproape imposibil de aflat de catre un creditor, oricat de diligent ar fi el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reductiunea liberalitatilor excesive Maria11223344 Maria11223344 Buna ziua. Am urmatoarea speta: O mama, vaduva, are 2 copii. Femeia are un apartament in care a locuit cu cei 3...dupa moartea sotului, copiii au cedat ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni cic_2010 cic_2010 Buna ziua! Am contractat un credit in franci elvetieni acum 5 ani. Mentionez ca nu este un credit ipotecar. Rata lunara a ajuns aproape dublu de atunci, am ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)