Act de v-c cu clauza de intretinere revocat "in limita creantei". Creanta este de 35000 euro. Proprietatea consta in 2 parti, acelasi proprietar:
1) teren 350 mp plus casa D+P, 4 camere.
2) teren 214 mp
Imobilul se afla in zona 1 din Craiova, pret de piata aprox. 150000 euro, pret de notar circa 120000 euro.
Cele doua proprietati au numere cadastrale diferite, nealipite.
Procesul de revocare este in stadiul de apel. Prima sentinta a admis revocarea, astfel:
"Se admite cererea de revocare a actului in limita creantei. Se respinge capatul de cerere privind modificarea cartii funciare". Daca sentinta ramane aceasta, Intrebarile mele sunt:
1) Revin ambele proprietati in patrimoniul debitorului sau numai una , "in limita creantei"?. Daca numai una, cine stabileste care din ele?
2) Daca revin ambele proprietati, executorii pot executa pe oricare sau sunt obligati sa o execute pe cea care este "in limita creantei"? In cazul acesta, terenul de 214 mp ar acoperi creanta.
3) Dosarul de executare este facut din 2011, dar nu au putut executa, imobilul fiind instrainat; nu s-a facut contestatie la executare (din neglijenta avocatilor). Daca vor executa bucata cea mare, putem contesta si impiedica in vreun fel, avand in vedere ca bucata cea mica acopera creanta?
Multumesc.
Executorul judecatoresc stabileste restul de bun care revine debitorului,dupa ce se achita obligatia din titlul executoriu+ cheltuieli de executare
Valoarrile precizate de dvs nu sunt relevante
Pentru executarea titlului executoriu.,executorul judecatoresc va solicita Raport de evaluare din partea unui expert ANEVAR care sa evalueze bunul dedus executarii ,conditionat de stare si de pretul pietei la momentul executari
Multumesc. Din raspunsul dvs., deduc ca raspunsul la intrebarea mea nr. 1 este "ambele proprietati revin in patrimoniul debitorului". Inainte de a stabli ce ramane debitoruli, trebuie sa stabileasca ce se scoate la licitatie. Se scoate obligatoriu bunul a carui valoare este mai mica, dar acopera creanta? Pot fi contestate deciziile executorilor? Debitorul are drept de uzufruct pe imobil in actul revocat. isi pastreaza acest drept prin revocarea actului?