avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inopozabilitate act v-c in limita creantei bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inopozabilitate act v-c in limita creantei bun divizibil

Buna ziua,
Un act de vanzare-cumparare avand ca obiect doua imobile (unul teren, altul teren plus casa, numere cadastrale diferite, CF diferite, nealipite in acte, alipite fizic, aceeasi adresa) a fost revocat, constatandu-se inopozabilitatea fata de creditorul vanzatorului in limita creantei. Creanta este de 33000 euro, cele doua imobile valoreaza peste 40000 cel mic, peste 80000 cel mare. Inopozabilitatea este constatata prin revocarea unui act, ceea ce inseamna ca efectele juridice ale actului se pastreaza intre parti, dar nu si intre parti si terti. Inopozabilitatea se constata in limita creantei, tertul dobanditor avand dreptul la diferenta de valoare. Inopozabilitatea indisponibilizeaza bunul instrainat fraudulos. Pe de alta parte, executorii pot executa dupa bunul plac pentru recuperarea creantei. Aici este vorba de un bun divizibil. Intrebarea mea este: ca tert dobanditor, am drepturi depline asupra imobilului cel mare, avand in vedere ca cel mic acopera creanta, dar si ca actul este revocat (ca intreg, chiar daca in limita creantei)? Poate fi executat si acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:39, 3 Noiembrie 2015
Ati mai deschis acest subiect si deschiderea mai multor subiecte pe aceeasi temae interzisa prin Regulamentul forumului. Va rog sa continuati discutia initiala.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi un act de v-c revocat partial? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul, compus din doua suprafete cu numere cadastrale diferite, (nealipite in cadastru, dar alipite fizic), ... (vezi toată discuția)
Cum pot intoarce un bun achizitionat pintr-un act de v-c revocat partial in patrimoniul succesoral? catinf catinf Buna ziua. In timpul vietii, mama mea a a vandut cu clauza de intretinere mie si sotiei mele proprietatea pe care locuia, constand in doua imobile (numere ... (vezi toată discuția)
Reductiune liberalitate excesiva pentru act v-c revocat paulian? catinf catinf Buna ziua. In timpul vietii, mama mea a instrainat imobilul sau prin act v-c cu clauza intretinere mie si sotiei mele (de fapt 2 imobile, o suprafata teren ... (vezi toată discuția)