avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lamurire indemnizatie de copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lamurire indemnizatie de copil

Buna ziua!Eu sunt insarcinata si casnica.Sotul meu are o intreprindere individuala, el fiind angajatorul si totodata angajatul;isi plateste CAS-ul si impozitul pe venit, insa nu-si plateste contributia pentru fondul de pensii,se poate in acest caz sa primeasca el indemnizatie de copil sau macar un stimulent de insertie?Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
tancuramona, utilizator
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 15:31, 10 Iulie 2012
In conformitate cu prevederile OUG.111/2010, compl si modif, sotul dumneavoastra poate solicita indemnizatie pentru cresterea copilului daca a realizat venituri impozabile timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, trebuie sa faca si dovada suspendarii activitatii pe perioada solicitarii indemnizatiei pentru cresterea copilului.Daca opteaza pentru stimulentul de insertie nu este necesara suspendarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului monica_1 monica_1 Buna ziua! As aves si eu o intrebare.Am o intreprindere individuala si voi naste in luna ianuare anul viitor.Ce trebuie sa platesc catre stat ca sa primesc ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie in calcularea indemnizatiei cic2 SofiaAndreea SofiaAndreea Buna ziua, Am o nelamurire legata de calcularea indemnizatiei pentru CIC2. Situatia unei colege de munca este urmatoarea : primul copil nascut in martie ... (vezi toată discuția)