avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pensie privata platita de angajator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pensie privata platita de angajator

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema ,

in ceea ce priveste pensia privata aferenta anului 2008 a fost platita de catre angajator dar incepand cu 01.01.2009 trebuie sa platesc eu cate 50 lei pt fiecare luna .intrebarea mea este,ce se intampla daca nu platesc sau care este procedura ? mentionez ca am 24 ani

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:04, 17 Aprilie 2009
nu am inteles de ce trebuie sa platiti dumneavoastra?
E posibil sa fie vorba de o situatie in care angajatorul nu mai plateste pentru salariat pensia facultativa, caz in care, in mod normal, angajatul trebuie sa continue "ratele".

Nu stiu exact cu ce societate de asigurare lucrati, care sunt prevederile contractului, insa in mod normal daca asiguratul nu plateste acele "rate", nu se intampla nimic, in afara faptul ca se pierd banii care au fost deja achitati si contractul va fi reziliat.
societatea de asigurari e aliantz tiriac

asadar din mes dvs am inteles faptul ca nu se va intampla nimic daca nu voi continua sa platesc fie pentru aceeasi firma de asigurare sau pentru alta

oricum angajatorul ne a propus sa dam 50/luna

mutlumesc
asa stiu ca pana la 35 ani fiecare persoana va fi repartizata automat unei alte firme de asigurai ,daca spre ex eu voi refuza sa achit acele rate si contractul va fi reziliat asta inseamna ca voi fi inreg la o alta firma si va trebuii sa achit acolo acele rate ?
multumesc
Ar trebui sa fiti mai explicita: este vorba despre pensie privata obligatorie (pilonul II) sau pensie privata facultativa (pilonul III)?

Alte discuții în legătură

Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat plata pensie privata de angajator alin1971 alin1971 Am gasit in intrebarile adresate ANAF pe facebook urmatoarea intrebare: \\"Pentru pensiile private pilonul III, angajatorul poatededuce o cheltuială maximă ... (vezi toată discuția)