avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pensie privata platita de angajator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pensie privata platita de angajator

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema ,

in ceea ce priveste pensia privata aferenta anului 2008 a fost platita de catre angajator dar incepand cu 01.01.2009 trebuie sa platesc eu cate 50 lei pt fiecare luna .intrebarea mea este,ce se intampla daca nu platesc sau care este procedura ? mentionez ca am 24 ani

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:04, 17 Aprilie 2009
cei 50ron/luna erau destinati ratelor pensiei facultative drept urmare ramane la atitudine fiecarui angajt daca va platii sau nu in continuare
sunt in concediu de cresterea a copilului din iunie 2007,data in care mi s-a suspendat contractul de munca cu art 51 lit a ;am primit acasa o informare anuala de catre fondul de pensii administrat privat ``.........``` unde reiese ca nu s-a efectuat nici o contributie la stat in 2008 de catre angajator;intrebarea mea este:este normal ca angajatorul sa nu-mi plateasca contributia daca sunt in concediu de cresterea copilului?
Pe perioada concediului pentru cresterea copilului CIM este suspendat. Prin urmare, angajatorul nu va plati contributiile la stat, inclusiv la sistemul de pensii private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat plata pensie privata de angajator alin1971 alin1971 Am gasit in intrebarile adresate ANAF pe facebook urmatoarea intrebare: \\"Pentru pensiile private pilonul III, angajatorul poatededuce o cheltuială maximă ... (vezi toată discuția)