am o MARE problemă! Am fost urmarit penal pt.inselaciune(art.215 al.2 si 3 C.p) si sanctionat administrativ cu 1000 Ron si SUP(art 10 lit.b art.18 cu 1).La serviciu am fost sanctionat disciplinar de 2 ori.Si anume prima data pana nu s-a pronuntat parchetul( pt.ca nu am anuntat institutia cu privire la incidentul de inselaciune, pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei pt articole din ziar referitoare la fapta mea).Iar a 2-a oara m-au dat afara de la servici(cand au primit Ordonanta Parchetului).Va rog sa-mi spuneti daca au procedat corect, sau am fost sanctionata de 2 ori pt. aceeasi fapta(inselaciune).De fapt eu o singura data am inselat iar institutia(comisia de disciplina) m-a sanctionat prima data cu 10 % iar apoi, cand au primit Ordonanta Parchetului cu SUP+1000 RON amenda m-au cu destituit din functie.Ei au pu articole diferite la fiecare sanctiune disciplinara, dar fapta este una singura.Nu am anuntat Institutia publica unde lucram pt. ca am fost luat de jandarmi, iar manifestarile care aduc atingere imaginii .Iar cand am fost destituit au pus articolul ca nu am respectat Constitutia si legile ei.Ce ziceti? Au fost corecti? Sau trebuia sa ma suspende pe timpul Urmariirii penale iar apoi dupa hotararea Parchetului sa ma sanctioneze disciplinar? Si primele abateri care mi le-au invocat tin tot de aceeasi fapta de inselaciune.
acum depinde unde lucrati si ce prevede contractul colectiv de munca precum si conditiile in care va poate inceta contractul de munca.
daca cei cercetati pentru anumite infractiuni nu pot avea calitatea de angajati ai institutiei respective inseamna ca institutia a procedat corect.
oricum nu va puteti adresa c.e.d.o. decat dupa ce ati uzat de toate caile de atac din tara.
ati contestat decizia de concediere ?
Reveniti cu informatii suplimentare detaliind situatia reala.
Informatiile furnizate de dvs sunt mult prea vagi pentru a primi raspunsuri care sa va ajute efectiv.
din cate stiu eu , conform statutului , aveati obligata sa anuntati orice incident in care sunteti implicat , inclusiv faptul ca sunteti , in prima faza cercetat penal.
asta a constatat si sanctionat comisia de disciplina.
acum ramane de discutat ce au motivat in decizia de eliberare din functie sau daca v-ati dat demisia.
daca ati fost scos de sub urmarire penala intrucat fapta nu axista , nu vad de ce v-ar fi aplicat amenda adm inistrativa.
cititi cu atentie statutul si de acolo puteti deduce daca sanstiunea este corecta sau nu.
la care statut s-a facut referire ?
cumva legea 2936/2004 ?
Legea 293/2004.Fapta exista, doar ca s-a dat SUP +amenda administrativa.
Prima data am fost sanctionata pt. ca 1. am intarziat la servici(pt ca am fost retinut de jandarmi si nu m-am putut reintoarce la serviciu),
2.am efectuat altceva in timpul serviciului(cu toate ca m-am invoit pt. motive personale) si
3.pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei publice.Pt. toate cele mai sus m-au sanctionat cu 10 % din salar timp de 3 luni.
IAR cand au primit Ordonanta Parchetului (SUP+AMENDA ADMIN) m-au destituit din functie pe motiv ca nu am respectat Constitutia si legile ei.
DAR FAPTA ESTE ACEEASI SI CAND M-AU SANCTIONAT DISCIPLINAR PRIMA DATA.(cu 10% din salar).
Eu cred ca s-au cam grabit prima data si ca trebuiau sa astepte Ordonanta Parchetului, pt. ca ei au fost informati ca s-au inceput cercetari pe numele meu pt. inselaciune.
Comisie disciplina
katap
In aprilie 2019 am avut o altercatie verbala cu un functionar public al Directiei san vet Vaslui intr un birou al institutiei , in calitate de agent economic ... (vezi toată discuția)