avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii - cercetare disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii - cercetare disciplinara prealabila

Buna seara,
In cazul in care un salariat savarseste doua abateri disciplinare diferite intr-o singura zi (la distanta de cateva ore), acestea se cerceteaza disciplinar separat sau impreuna. Se poate vorbi de abateri repetate? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: vaspa , utilizator 21:02, 8 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se cerceteaza impreuna, caracterul repetat se va deduce in concret din context daca este cazul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot cerceta impreuna acele fapte.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Mai am cateva nelamuriri... Faptele se sanctioneaza cumulat sau separat? Una dintre fapte este de o gravitate mai mare si, intre timp, persoana cercetata disciplinar a facut plangere la politie, plangere care a fost deja solutionata. Cum se procedeaza in acest caz? Cercetarea disciplinara se va efectua inclusiv pentru fapta solutionata de politie? Se pot aplica doua sanctiuni, una penala si una disciplinara, pentru aceeasi fapta?
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
vaspa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunderea penala poate fi cumulata cu raspunderea disciplinara...
Avand in vedere ca nu m-am mai intalnit cu o astfel de situatie, imi explicati, va rog, mai detaliat? Precizez ca salariatul a fost amendat pana sa inceapa audiera acestuia in cadrul certatarii disciplinare prealabile pentru una dintre fapte, el savarsind doua fapte pentru care este cercetat in cadrul comisiei de disciplina.... Cum se procedeaza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
vaspa, utilizator

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina larisarazvan larisarazvan Buna ziua Ce face Comisia de disciplina: doar propune o sanctiune disciplinara din Codul Muncii, la modul general, de genul:\"se propune o sanctiune ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)