avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie disciplina

Buna ziua
Ce face Comisia de disciplina: doar propune o sanctiune disciplinara din Codul Muncii, la modul general, de genul:"se propune o sanctiune disciplinara de la art.248 Codul Muncii" sau chiar o individualizeaza, in sensul:"se propune aplicarea sanctiunii prevazute la art 248, litera.... din Codul Muncii"
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ro-juridic , utilizator 18:32, 23 Mai 2011
In urma sezisari facute de seful ierarhic al angajatului, "judeca" fapta, propune pedeapsa si ia decizia sanctionatorie
Larisa,
Comisia de disciplină este cea care cercetează fapta, gravitatea ei modul în care a fost săvârşită şi apreciază asupra gradului de vinovăţie a salariatului. Tot această comisie apreciază dacă este o simplă abatere disciplinară sau o faptă contravenţională sau chiar penală.
Comisia de disciplină, în baza cercetărilor efectuate va putea să propună, motivat, măsura/sancţiunea pe care o consideră adecvată şi care să conducă la îndreptarea salariatului pe viitor, de aşa manieră încât să nu mai fie predispus la săvârşirea altor fapte care să constituie abateri disciplinare. Mai mult, comisia de disciplină poate propune inclusiv sesizarea organelor în drept pentru desfăşurarea unei anchete penale. Cu atât mai mult este în măsură să propună sancţiunea pe care o consideră adecvată, bineînţeles cu limitările prevăzute în lege.
"judeca" fapta, propune pedeapsa si ia decizia sanctionatorie


Angajatorul dispune de prerogativa aplicarii sancitunii disciplinare (art.247 alin.1) tinand cont de rezultatul cercetarii si propunerile comisiei.
Comisia procedeaza cum bine a scris colega noastra @misha.bv
pneagu a scris:

"judeca" fapta, propune pedeapsa si ia decizia sanctionatorie


Angajatorul dispune de prerogativa aplicarii sancitunii disciplinare (art.247 alin.1) tinand cont de rezultatul cercetarii si propunerile comisiei.
Comisia procedeaza cum bine a scris colega noastra @misha.bv



da, adica aceelasi lucru, in cuvinte mai multe. Cum o spui tu, face sa para ca, tine cont de rezultatul cercetarii si propunerile comisiei, de parca astea le-ar face alta comisie, nu cea care are prerogativa sanctionarii.

"judeca" e corect spus - comisia de disciplina e printre primele instante nejudiciare din Romania, vezi : www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
ro-juridic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)
Stabilire aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in urma cercetarii disciplinare comisia numita de catre conducatorul societatii propune o sanctiune disciplinara prin ... (vezi toată discuția)
Raspunderea disciplinara Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! in art 248 lit ''e'' spune desfacerea disciplinara a cim.. cum se procedeaza ? cu ce articol il trec in revisal? aici trebuie facuta comisie ? (vezi toată discuția)