avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii - cercetare disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii - cercetare disciplinara prealabila

Buna seara,
In cazul in care un salariat savarseste doua abateri disciplinare diferite intr-o singura zi (la distanta de cateva ore), acestea se cerceteaza disciplinar separat sau impreuna. Se poate vorbi de abateri repetate? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: vaspa , utilizator 21:02, 8 Septembrie 2022
A adus medical mult mai tarziu, fara sa anunte imediat superiorul. De asemenea, in zilele in care figureaza cu CM s-a semnat si in condica, venind la serviciu, pe motiv ca avea treaba. A mai avut o problema cu un coleg in acea zi.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
vaspa, utilizator
Aceste situatii sunt mentionate in Regulamentul Intern ca fiind abateri disciplinare?
Fapta ca nu a anuntat imediat superiorul ca e in medical, este prevazuta in regulamentul intern. Nu si situatia in care s-a semnat in condica fiind in medical. Cine s-ar fi asteptat la asa ceva? Intre timp, in perioada cercetarii prealabile, comisia a fost din nou sesizata pentru inca o fapta savarsita de acesta. Cum se procedeaza? Se continua cercetarea pentru faptele initiale, cea din urma facand obiectul unei noi cercetari sau se pot cumula si cerceta impreuna toate? Un membru al comisiei nu mai doreste sa faca parte din comisie... Conducerea a aprobat inlocuirea acestuia, desi nu are motive obiective. Acum ar dori si ceilalti membri sa renunte. Poate renunta un membru fara motive intemeiate? Dupa cum vedeti, speta se complica tot mai mult pe timp ce trece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina larisarazvan larisarazvan Buna ziua Ce face Comisia de disciplina: doar propune o sanctiune disciplinara din Codul Muncii, la modul general, de genul:\"se propune o sanctiune ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)