avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Poate un functionar public sa fie sanctionat disciplinar de 2 ori daca printr-o fapta de inselaciune solutionata cu SUP+1000 RON amenda administrativa, a intarziat la serviciu(din cauza ca a fost retinut de jandarmi) si manifestari care aduc atingere imaginii institutiei(pt articolele din ziar aparute cu privire la fapta de inselaciune),,,, iar a doua sanctiune disciplinara cu DESTITUIREA (cand s-a primit Ordonanta Parchetului de catre institutia unde lucram) si m-au sanctionat disciplinar cu articolul ca nu am respectat Constitutia și legile ei.
Cel mai recent răspuns: ioanamargareta , utilizator 13:42, 5 Iulie 2012
faceti contestatie impotriva deciziei de sanctionare.
am epuizat toate caile de atac din Romania(Tribunal si Curtea de Apel) si toti mi-au respins.Am cerut inclusiv stramutarea procesului la alta instanta egala in grad, dar mi-a fost respins.Ce ziceti???La CEDO am sanse????
Dl. avocat Andrei multumesc pt.promptitudinea de care dati dovada.Va pot scana si trimite sesizarile facute catre comisia de disciplina a institutiei, precum si hotararile judecatoresti.
In fapt este vorba de o fapta de inselaciune(recunoscuta de mine la Parchet) si sanctionata cu amenda administrativa(1000 ron).Aceasta fapta de inselaciune s-a petrecut in timpul unei invoiri de la serviciu(deci nu are legatura cu munca prestata).M-am invoit pret de o ora si jumatate, iar dupa incidentul cu inselaciunea nu am putut sa ma intorc la serviciu, fiind retinut de jandarmi.Ei s-au grabit si mi-au facut o prima sesizare in Comisia de disciplina, cu toate ca au fost informati de Parchet ca pe numele meu s-a inceput cercetarea pt. inselaciune.In urma primei cercetari disciplinare am fost gasita vinovata de 3 acuzatii(intarzieri repatate de la serviciu-ceea ce se refera STRICT la incidentul cand nu am putut sa ma prezint la serviciu, fiind retinut de jandarmi////efectuarea de alte activitati in timpul serviciului, eu fiind invoita si aprobat pt. o iesire personala si a 3-a sanctiune pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei pt articolele care au aparut in ziar cu privire la fapta mea de inselaciune).pt toate acestea am fost sanctionat cu 10 % la salar pt.3 luni.CAND au primit Ordonanta Parchetului (SUP+1000 RON AMENDA ADMINISTRATIVA) m-au cercetat din nou disciplinar acum acuzandu-ma ca am incalcat Constitutia si legile ei prin faptul ca am fost acuzat de parchet 18 cu 1.Nu stiu ce se mai cred???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 sanctiuni? ioanamargareta ioanamargareta am o MARE problemă! Am fost urmarit penal pt.inselaciune(art.215 al.2 si 3 C.p) si sanctionat administrativ cu 1000 Ron si SUP(art 10 lit.b art.18 cu 1).La ... (vezi toată discuția)
Intrebare doar pentru profesionisti! Adrian Constantin Adrian Constantin - un functionar public, a avut dosar penal pt o fapta la regimul rutier [b]in afara serviciului[/b], dosar solutionat cu SUP , fapta pt care a fost cercetat ... (vezi toată discuția)
Elev... sturmy sturmy Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul unui elev de 18 ani prins in timpul orelor intr-un bar beat , adus la directorul liceului (unde elevul a facut putin ... (vezi toată discuția)