avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 sanctiuni?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 sanctiuni?

am o MARE problemă! Am fost urmarit penal pt.inselaciune(art.215 al.2 si 3 C.p) si sanctionat administrativ cu 1000 Ron si SUP(art 10 lit.b art.18 cu 1).La serviciu am fost sanctionat disciplinar de 2 ori.Si anume prima data pana nu s-a pronuntat parchetul( pt.ca nu am anuntat institutia cu privire la incidentul de inselaciune, pt. manifestari care aduc atingere imaginii institutiei pt articole din ziar referitoare la fapta mea).Iar a 2-a oara m-au dat afara de la servici(cand au primit Ordonanta Parchetului).Va rog sa-mi spuneti daca au procedat corect, sau am fost sanctionata de 2 ori pt. aceeasi fapta(inselaciune).De fapt eu o singura data am inselat iar institutia(comisia de disciplina) m-a sanctionat prima data cu 10 % iar apoi, cand au primit Ordonanta Parchetului cu SUP+1000 RON amenda m-au cu destituit din functie.Ei au pu articole diferite la fiecare sanctiune disciplinara, dar fapta este una singura.Nu am anuntat Institutia publica unde lucram pt. ca am fost luat de jandarmi, iar manifestarile care aduc atingere imaginii .Iar cand am fost destituit au pus articolul ca nu am respectat Constitutia si legile ei.Ce ziceti? Au fost corecti? Sau trebuia sa ma suspende pe timpul Urmariirii penale iar apoi dupa hotararea Parchetului sa ma sanctioneze disciplinar? Si primele abateri care mi le-au invocat tin tot de aceeasi fapta de inselaciune.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
ioanamargareta, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:50, 11 Iulie 2012
nu stiu ce sanse aveti avand in vedere ca si doar pentru primele 2 abateri (care nu neaparat au legatura de cauzalitate cu cea de-a treia) puteati fi sanctionata cu diminuarea cu 10% .
dvs stiti ca aveati obligatia sa anuntati la unitate orice incident in care sunteti implicata .
nu trebuia sa fie informati de anchetatori sau de procurori.
dvs stiti mai bine detaliile insa trebuie sa cititi cu atentie legea 293/2004 referitoare la indatoriri , drepturi si obligatii, abateri si sanctiuni precum si termenele in care se pot judeca abaterile si stabili sanctiunile.
daca gasiti vreo hiba , norocul dvs.
din ce ati relatat pana acum , slabe sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public ioanamargareta ioanamargareta Poate un functionar public sa fie sanctionat disciplinar de 2 ori daca printr-o fapta de inselaciune solutionata cu SUP+1000 RON amenda administrativa, a ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina katap katap In aprilie 2019 am avut o altercatie verbala cu un functionar public al Directiei san vet Vaslui intr un birou al institutiei , in calitate de agent economic ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - cercetare disciplinara prealabila vaspa vaspa Buna seara, In cazul in care un salariat savarseste doua abateri disciplinare diferite intr-o singura zi (la distanta de cateva ore), acestea se cerceteaza ... (vezi toată discuția)