avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunosterea copilului in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunosterea copilului in afara casatoriei

buna seara.sunt insarcinata si inca nu sunt casatorita cu tatal copilului...vroiam sa va intreb daca atunci cand o sa trebuiasca sa recunosca o sa fie vreo problema;ma refer la faptul k nu suntem casatoriti legal...multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 21:54, 4 Iulie 2012
Daca numele tatalui va fi trecut in certifiat , copilul va avea aceleas drepturi ca un copil nascut dintr-o casatorie.
Procedura de recunoastere voluntara a copilului de catre tata este aceeasi ca si aceea a copilului din casatorie.

Probleme ar putea exista doar daca nu doreste sa-l recunoasca, deoarece nu exista acea prezumtie de care se bucura copilul din casatorie cu privire la tata (respectiv sotul mamei).
Va fi nevoie, daca nu e recunoscut in mod voluntar, de un proces de stabilire a paternitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoașterea copilului Iulyaandreea Iulyaandreea Bună ziua, sunt căsătorită de 3 ani și sunt însărcinată în 8 luni. Problema este ca vreau sa divortez, se poate ca fiind căsătorită soțul meu sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)