avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoașterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoașterea copilului

Bună ziua, sunt căsătorită de 3 ani și sunt însărcinată în 8 luni. Problema este ca vreau sa divortez, se poate ca fiind căsătorită soțul meu sa nu poată recunoaște copilul? Adică sa nu aibă trecut pe certificat nici un tata (el nu își dorește sa îl recunoască, dar spune că find căsătoriți îl obliga legea) este adevărat??
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
Iulyaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:51, 22 Aprilie 2020
Nu e necesar sa il recunoasca, fiind un copil rezultat din casatorie sau conceputi in timpul casatoriei, il va avea ca tata pe sotul dvs . Va avea automat in certificatul de nastere pe sotul dvs. Cand veti declara copilul, veti merge ori cu certificatul de casatorie , ori cu hotararea de divort.
deci ca vreti dvs sau nu, sa fie tatal copilului in acte, sau el ca vrea sa nu sa recunoasca copilul, el va fi tata in acte prin lege.
Recunoașterea este o formă de stabilire a filiației copilului născut în afara căsătoriei!
Pentru copilul născut în timpul căsătoriei, operează prezumția de paternitate, în certificat fiind trecut soțul mamei!
Dacă acesta nu este tatăl copilului veți avea la îndemână posibilitatea intentării unei acțiuni de tăgadă a paternității iar dacă este, veți solicita stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)