Buna ziua! In urma cu 7 ani am avut o condamnare de 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare,din care am executat 7 luni de inchisoare, pina la decizia instantei de fond, pentru infractiunea de complicitate la furt calificat.Nu am prea multe informatii,dar din cite am auzit ,reabilitarea se face automat fara ca eu sa mai fac vreun demers.Intrebarea mea este daca este adevarat si ce ar trebui sa fac acum.Am nevoie de cazier pt scoala de soferi.
Aşa este, în cazurile în care instanţa pronunţă o hotărâre de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, are loc reabilitare de drept a celui condamnat, la expirarea termenului de încercare.
Mergeţi la serviciul caziere şi solicitaţi eliberarea unui certificat de cazier judiciar pentru a vedea dacă înt-adevăr a intervenit reabilitarea de drept.
Buna seara .
Reabilitarea de drept sau din oficiu,are loc,numai pentru condamnarile de maxim un an,sau amenda,daca in decurs de ani,nu ati mai savarsit nici o infractune .Art.134 din Codul penal.
In cazul dvs.,pedeapsa fiind de 2 ani,nu va incadrati aici,consider eu .
In cazul dvs.se aplica reabilitarea judecatoreasca,conform art.135 din acelasi cod .
Cu stima,
Marius Bote .
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)