avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere acte proprietate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere acte proprietate casa

Buna ziua,mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa fac succesiunea dupa ea,insa nu gasesc niciun act de-al casei.As dori sa aflu de unde pot ridica un duplicat al acestora .Apartamentul (este situat in Bucuresti sector 3) a fost cumparat de la ICRAL.Mentionez ca apartamentul nu are cadastru si nici intabularea facute.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:52, 5 Iulie 2012
Mergeti la Serviciul public finante locale-impozite si taxe, sector 3, faceti cerere si solicitati copie dupa actul de proprietate, am intalnit cazuri, cand la dosar am intalnit chiar originalul.
Cu ce acte merg sa solicit documentul de proprietate?
Intre timp m-am casatorit ,am alt nume acum si chiar daca nu ma casatoream mama nu mai purta numele meu de de familie dinainte de casatorie ,deoarece divortase.
Ma gandesc ca trebuie sa le demonstrez cumva ca sunt fiica ei .
Asa este, oricum ca sa faceti succesiune dupa dansa, trebuie sa faceti dovada ca sunteti fiica. Certificatul de nastere, posibil si aceea sentinta de divort care arata schimbarea numelui, plus cartea de identitatea a dvs.
Sentinta de divort nu o am ,mama mea a distrus toate actele inainte sa moara.
Am fost la tribunal sa solicit o copie dupa sentinta de divort si mi s-a spus ca nu o pot primi deoarece nu sunt parte in respectivul proces(adica numai mama si tatal meu pot solicita aceasta sentinta).Amandoi fiind morti acum, cum oare pot intra in posesia acelei hotarari de divort???
In general se solicita si sentinta de divort, dar daca din certificatul de nastere al dvs si certificatul de deces al mamei, reiese ca sunteti fica, sincer nu va mai trebuie. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura deschidere succesiune anonim anonim Cu stima pentru toata lumea prezenta pe forum Problema mea este , zic eu ,una simpla, pentru care insa nu am raspuns. Situatie: Sot , Sotie, fara copii ... (vezi toată discuția)
Obținere documente proprietate necesare efectuării succesiunii Ginadumitru Ginadumitru Bună ziua, Mama mea a decedat acum 9 ani.In urma sa au rămas doi copii (eu și fratele meu )și moștenire un apartament în București pentru care nu avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune Florentina. Asghary Florentina. Asghary Bună dimineața. Tatăl meu a murit de curand si trebuie sa fac succesiunea unui apartament de 3 camere situat în București sector 5. Va rog să îmi ... (vezi toată discuția)