avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere documente proprietate necesare efectuării ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere documente proprietate necesare efectuării succesiunii

Bună ziua,
Mama mea a decedat acum 9 ani.In urma sa au rămas doi copii (eu și fratele meu )și moștenire un apartament în București pentru care nu avem niciun act de proprietate .Acum am dori să dezbatem succesiunea numai că ,în afară certificatului de divorț și de deces al mamei nu deținem niciun act.(mama a distrus tot înaintea decesului).Nu avem certificat de naștere, căsătorie al mamei și nici actul casei care dovedea faptul că mama era proprietar.Locuinta a fost cumpărată de la un ICRAL din sectorul in care este amplasată. Am dori să știm care sunt pașii de parcurs în vederea obținerii documentelor necesare dezbaterii succesiunii?
Mulțumim anticipat!
Buna ziua,
Situatia dvs. este destul de complicata.
Daca locuinta respectiva a fost cumparata in timpul casatoriei mamei dvs. atunci este bun comun. Trebuia facut partajul.
Daca nu a fost facut partajul, va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta.
Oricum va trebuie actele de proprietate ale apartamentului. In acest sens, primul drum il faceti la ICRAL-ul de sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte proprietate casa Calinutza Calinutza Buna ziua,mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa fac succesiunea dupa ea,insa nu gasesc niciun act de-al casei.As dori sa aflu de unde pot ridica un ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ovidake86 ovidake86 Numele meu este Ovidiu si am 28 de ani.In anul 1994 mama mea a murit,aceasta fiind divortata de tatal meu.In momentul in care ea s-a inbolnavit m-a luat tatal ... (vezi toată discuția)