avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună dimineața. Tatăl meu a murit de curand si trebuie sa fac succesiunea unui apartament de 3 camere situat în București sector 5.
Va rog să îmi spuneti daca este posibil cat costa taxa de succesiune si actele necesare!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:18, 10 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
ACTE:
- certificat de deces
- certificat de deces mama si, eventual, actul de succesiune, daca si mama este decedata.
- certificat de casatorie mama cu tata sau sentinta de divort daca e cazul.
- C.I. mama daca traieste
- C.I. copii, certificatele lor de nastere si casatorii
- acte de proprietate pentru bunurile imobile
- 2 martori.
COSTUL il stabileste notarul functie de grila lor si de onorariul fiecaruia.
ATENTIE, notarul va solicita si alte acte functie de bunurile din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)