Buna ziua,
facturile de pe firma din RO le fac in USD si EUR ptr ca sunt livrarile intracomunitare catre firme din ES.
Trebuie sa pun pe fiecare factura si cursul valutar BNR din ziua respectiva?
Nu am gasit in art. 155 CF privind facturarea aceasta obligativitate iar art. 139 CF explica numai ca daca baza de impozitare e in valuta se aplica ultimul curs BNR sau cursul de schimb prin care se efectueaza decontarile(in acest caz BT) din data la care intervine exigibilitatea taxei ptr operatiunea in cauza.
Am vazut facturi de la alte firme in care apare cursul si facturi in care nu apare.
Va multumesc
Este obligatoriu sa inscrieti pe factura si cursul valutar stabilit de banca la care se face conversia din moneda in care ati facturat, in moneda nationala. Organele de inspectie fiscala controleaza acest aspect.
am o factura pe 30 iunie, pe pag. de banca BT apare curs valutar vanzare pe 29 iunie si pe 02 iulie
am sunat la call center BT si mi-au sugerat sa pun data de 2 iulie ptr cursul USD ptr aceasta factura
eu mai am alte facturi emise pe 2 iulie
cum fac le pun pe toate ptr cursul de 02 iulie? e corect in contabilitate? ptr ca cei de la banca numai mi-au sugerat cum ar fi mai bine si ca trebuie sa iau referinta totdeauna cursul USD la vanzare
Va multumesc
Nu puteti sa inscrieti un curs valutar ulterior datei emiterii facturii. Chiar daca factura a fost emisa sambata cursul valabil este cel stabilit vineri, adica vinerea se stabileste cursul pentru intreg week-end-ul.
Pentru facturile emise in data de 2 iulie inscrieti cursul stabilit in data de 2.