avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecerea de la perioda determinata la perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata

buna ziua,la trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata,pe acelasi post,trebuie sa dau din nou concurs?mentionej ca in institutia la care lucrez au aparut posturi ca acela pe care sunt angajat si eu si ptr.care am dat un concurs,acum institutia ma pune sa dau un nou examen ptr.ocuparea aceluisi post,dar pe perioada nedeterminata.intrebarea mea , este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 09:50, 7 Iulie 2012
Fiind vorba despre acelasi post si se presupune doar schimbarea termenului de valabilitate al contractului nu mai este necesar acest lucru.
Este cel putin ilogic sa crezi ca un angajat este bun pentru un post pe durata determinata, dar nu pentru acelasi post pe durata nedeterminata.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
logic sau ilogic,ma intereseaza legalitatea sustinerii unui nou concurs ptr.acelasi post,schimband doar perioada(din determinata in nedeterminata),codul muncii ce spune?ms
ART.86Codul Muncii

(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anunţului prevăzut la alin. (1) se transmite de îndată sindicatului sau reprezentanţilor salariaţilor.

Obligatia angajatorului este de a va face cunoscut aparitia unor pozitii vacante ,dar accesul la aceste posturi se face in conditii egale cu alti candidati,ceea ce inseamna ca trebuie sa participati la un concurs pt. ocuparea postului vacant respectiv(banuiesc ca sunteti bugetara)
Daca sunteti bugetara,posturile vacante se ocupa doar prin concurs(examen).
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori opinii de specialitate pentru următoarea ... ziba ziba Bună ziua, Aș dori opinii de specialitate pentru următoarea situație: În cazul personalului contractual dintr-o instituție publică, există vreo ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)