avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Verificare activitate la Casa de Ajutor Reciproc
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Verificare activitate la Casa de Ajutor Reciproc

Care sunt institutiile abilitate sa verifice activitatea unei case de ajutor reciproc?
Am mari convingeri ca activitatea pe care o desfasoara este una ilegala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:50, 5 Iulie 2012
Doar Banca Nationala a Romaniei, in opinia mea, poate controla activitatea unui CAR.

In Legea 93/2009 privind institutiile financiare nebancare scrie:

Art. 43
Banca Nationala a Romaniei realizeaza monitorizarea institutiilor financiare nebancare inscrise in Registrul general, in principal pe baza informatiilor furnizate de aceste entitati prin raportarile transmise. Banca Nationala a Romaniei poate desfasura, ori de cate ori considera necesar, si inspectii la sediul institutiilor financiare nebancare si la unitatile teritoriale ale acestora, prin personalul imputernicit in acest sens.
[...]
Art. 58
Banca Nationala a Romaniei este abilitata sa dispuna, fata de o institutie financiara nebancara sau fata de administratorii ori, dupa caz, membrii consiliului de supraveghere sau conducatorii care incalca dispozitiile prezentei legi, ale reglementarilor ori ale altor acte emise in aplicarea prezentei legi, masurile necesare, in scopul inlaturarii deficientelor si a cauzelor acestora si/sau sa aplice sanctiuni.

[ link extern ]

Daca sesizati BNR aspectele pe care dvs. le considerati ca fiind ilegale este foarte posibil sa se dispuna un control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie car institutie publica LILI25 LILI25 In anul 1995 mama mea a facut un imprumut la CAR-ul institutiei. Acesta a fost achitat lunar prin orire din salariu. In anul 1997 a iesit la pensie la limita ... (vezi toată discuția)
Ifn - amanet, schimb valutar ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Imi puteti spune care sunt actele normative cu aplicare asupra infiintarii, organizarii si functionarii Institutiilor Financiare Nebancare? Normele ... (vezi toată discuția)
Amanet charliedia charliedia buna ziua.azi am inceput activitatea la o casa de amanet si as dori sa stiu daca exista vreo lege care prevede ca trebuie sa trimit copie dupa primul contract ... (vezi toată discuția)