avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie CAR institutie publica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie CAR institutie publica

In anul 1995 mama mea a facut un imprumut la CAR-ul institutiei. Acesta a fost achitat lunar prin orire din salariu. In anul 1997 a iesit la pensie la limita de varsta, iar acum dupa atatia ani a primit o instiintare ca mai are de plata. Mentionez ca pana cum nu a fost instiintata niciodata de aceasta datorie. Dupa atatia ani nu cred ca mama mai are vreun document prin care sa poata justifica ca a platit si probabil pe asta se bazeaza si cei de la CAR. Au inmanat girantilor cate o hartie prin care ii anunta ca le va opri din salariu. Acea harie este nestampilata, nu are semnatura presedintelui CAR-ului. Am solicitat o fisa de cont si nu mi s-a dat.
Care este organul care verifica activitatea CAR-urilor? Ce pot face in aceasta situatie? Nu vreau ca nimeni sa plateasca o suma care nu este de plata.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:26, 12 Iulie 2011
Si totusi care este organul care verifica activitatea CAR-urilor la institutiile publice?
LILI25 a scris:

Si totusi care este organul care verifica activitatea CAR-urilor la institutiile publice?

Buna ziua
CAR-urile sunt institutii nebancare, si de regula se constituie şi funcţionează in temeiul Ordonantei Guvernului nr.26/2000, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 122/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţiilor cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr.540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, a Legii nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare, a Regulamentului nr.20/2009 a Băncii Naţionale a Romaniei, potrivit prevederilor legale şi statutului acelei societati.

Daca CAR-ul dvs. apare in aceasta lista:
[ link extern ]

Atunci, de regula, comisia de cenzori/cenzorii verifica modul în care este administrat patrimoniul C.A.R.-IFN, situatiile financiare individuale ale membrilor, asigura si verifica legalitatea desfasurarii Adunarilor generale si a sedintelor Consiliului director; Cenzorii întocmesc rapoarte, pe baza verificarilor efectuate si le prezinta Adunarii generale;Cenzorii raspund solidar, conform legislatiei financiare specifica C.A.R. pentru neexercitarea sau exercitarea necorespunzatoare a obligatiilor asumate ca urmare a alegerii lor în aceasta functie.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
nu apare in lista:
[ link extern ]
am gasit pe net doar ceva de genul
Act autorizare: J.../..../1997.
Data ultimei declaratii: .......1997.
Data ultimei prelucrari: ...... 2001.
si este C.A.R.-ul unei institutii publice
LILI25 a scris:

nu apare in lista:
[ link extern ]
am gasit pe net doar ceva de genul
Act autorizare: J.../..../1997.
Data ultimei declaratii: .......1997.
Data ultimei prelucrari: ...... 2001.
si este C.A.R.-ul unei institutii publice

Formulati o cerere, in scris, catre conducerea CAR-ului respectiv prin care solicitati lamuriri cu privire la aspectele invederate de dvs. apoi... trimiteti acea cerere/sesizare conducerii CAR-ului, prin intermediul unui executor judecatoresc.
Reveniti dupa ce primiti un raspuns sau... in lipsa unui raspuns, formulati o sesizare la BNR.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare activitate la casa de ajutor reciproc Luana_Coseru Luana_Coseru Care sunt institutiile abilitate sa verifice activitatea unei case de ajutor reciproc? Am mari convingeri ca activitatea pe care o desfasoara este una ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din impozitul pe venitul din salariu josefina.bulgaru josefina.bulgaru Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc institutie financiara nebancara si vreau sa-mi spuna cineva daca pot sa redirectionez cu formularul 230 acesti ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale deficitare pentru car si asociatii de proprietari pascal8 pascal8 Doresc sa aduc in dezbatere o eventuala propunere legislativa prin care Statul sa aiba mai multa capacitate de a controla CAR-urile cat si Asociatiile de ... (vezi toată discuția)