avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal ptr pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal ptr pensionare pe caz de boala

buna ziua, as vrea sa stiu daca o persoana pensionata pe caz de boala din cauza unui accident la locul de munca in urma caruia sa ales cu un handicap pe viata, ar putea beneficia de prenatal in cazul unei sarcini ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:18, 7 Iulie 2012
1. Nu puteti beneficia de concediu de maternitate deoarece ca pensionara nu platiti contributia de 0,85% pentru concedii medicale.

2. - Dar puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC (fara sa pierdeti pensia de invaliditate) incepand cu data nasterii copilului.

- Va redau din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

b]Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.
Doar daca sunteti pensionar de invaliditate de gr.IIIsi desfasurati activitate pe baza de contract de munca ,deci sunteti si angajat ,veti putea beneficia si de concediul de maternitate de 126 de zile.
Daca aveti doar calitate de pensionar de invaliditate nu veti putea beneficia de acest concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil, mama pensionata cu handicap ionela_paval ionela_paval Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun la urmatoarea intrebare: Daca mama i-a pensie de handicap atunci ea ar putea beneficia de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil violeta43 violeta43 Buna ziua,sunt pensionara cu gr 2 din luna mai anul trecut si urmeaza sa nasc in luna aprilie ,mentionez ca pana in luna aprilie 2012 am fost angajata pe ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)