avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi emise
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi emise

Buna ziua,
Am o firma de prestari servicii, in contractul cu firma pentru care lucrez se specifica ca plata serviciilor efectuate de mine se efectuaza in termen de 30 zile,
problema ca plata mi se face si dupa 60 de zile uneori si nu prea am ce face in aceasta priviinta.
Intrebarea mea este:
Daca eu reziliez contractul pe acest motiv, adica ca nu mi se efectueaza plata la termenul stabilit, facturiile emise de mine pentru serviciile efectuate mi se mai platesc?( am 23 de facturi emise si neincasate)
Ei sunt obligati sa plateasca o factura odata ce au stampilato si semnato sau nu?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:53, 5 Iulie 2012
Ce se mentioneaza in contract la neindeplinirea obligatiilor contractuale in cazul neachitarii facturilor la termenele stabilite de catre client ? Rezilierea contractului?

Clientul este obligat sa va achite facturile restante la plata, chiar daca Dvs. reziliati contractul.
Multumesc pentru raspuns,
In contract se mentioneaza penalizari de 0.15% , si dupa 3 abateri consecutive de la respectarea contractului, se poate cere rezilierea contractului.
Reziliati in acest caz contractul.
Cu placere.
Puteti rezilia contractul si formula actiune in instanta pentru emiterea unei ordonante de plata si implicit obligarea debitorului la plata facturilor restante plus penalizarile stabilite conform clauzelor contractuale.
Dar mai inainte de a formula actiunea notificati debitorul ca se afla in intarziere, chiar daca nu este o procedura prealabila obligatorie, conteaza in instanta si dovedeste buna dumneavoastra credinta in solutionarea pe cale amiabila a litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea penalitatilor mariamadalina mariamadalina As avea si eu o intrebare...lucrez la o firma provider de internet si dorim sa trimitem somatii de plata clientilor nostrii restantieri....colaborarea noastra ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizare servicii telefonie si cablu crysty4ever crysty4ever Buna seara.sper ca e cineva care sa ma ajute si pe mine cu un raspuns competent. Pe scurt:clientul care a incheiat contractul de furnizare servicii de ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)