avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... calcularea penalitatilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

calcularea penalitatilor

As avea si eu o intrebare...lucrez la o firma provider de internet si dorim sa trimitem somatii de plata clientilor nostrii restantieri....colaborarea noastra cu ei se bazeaza pe un contract incheiat pe o perioada de timp determinata....intrebarea mea ar fi cum calculam penalitatile in cazul in care de exemplu la jumatatea perioadei contractuale clientul a incetat sa mai plateasca iar facturarea i-a fost oprita....facturile urmand a fi emise astazi din momentul in care a fost intrerupta facturarea si pana in prezent....cum se calculeaza penalitatile pentru facutrile din urma emise azi??
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 14:43, 16 Decembrie 2009
penalizarile se calculeaza conform contractului pentru facturile ramase in sold (pt fiecare factura se stabilesc zilele de intarziere) si se factureaza penalizari (fact de penalizari nu are tva)

atentie la termenele de prescriptie;)
mariamadalina a scris:

iar facturarea i-a fost oprita....facturile urmand a fi emise astazi din momentul in care a fost intrerupta facturarea si pana in prezent....cum se calculeaza penalitatile pentru facutrile din urma emise azi??

:oops:nu mai puteti emite facturi din urma.

daca aveti clauza in contract privind rezilierea contractului intainte de termen pt neplata de ex, prin care abonatul despagubeste prestatorul de servicii cu suma de ....lei daca renunta inainte de exirarea contractului sau ...:((
marea greseala a fost ca nu ati facturat in continuare, desi avea facturi neplatite. Daca in contract exista o clauza de reziliere pt neplata contravalorii serviciilor de internet, se va aplica acea clauza, plus eventualele despagubiri prevazute pt incetarea contractului inainte de termen din culpa beneficiarului.
Nu pot fi emise facturi pt lunile trecute.
Penalitatile se calculeaza din momentul scadentei. Deci daca emiteti facturi azi si le comunicati, nu vor avea penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare retroactiva servicii telefonie mad_di mad_di Buna ziua! As dori sa stiu daca este legala facturarea unor servicii de telefonie (convorbiri, nu abonamentul in sine) retroactiv? si daca da, pe ce ... (vezi toată discuția)
Incetare contract prestari servicii marzin marzin Buna ziua, Am incheiat in septembrie 2005 un contract de prestari servici cu un provider de internet, obiectul contractului constituindu-l \"asigurarea de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)