avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... model notificare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

model notificare

buna seara!
va rog sa ma ajutati cu un model de notificare pentru o societate rau platnica si sa-mi spuneti care este procedura legala si pasii care trebuiesc urmati. multumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
iulia_65, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:20, 6 Iulie 2012
In cazul in care creanta este certa, lichida si exigibila iar colaborarea Dvs. cu debitorul are la baza un contract comercial, va puteti adresa direct in instanta cu cerere de emitere ordonanta de plata, invocand dispozitiile OUG 119/2007.
In cazul in care nu doriti sa va adresati instantei, puteti trimite debitorului Dvs. o notificare dupa modelul de mai jos:


Către,
S.C. ___ S.R.L.
În atenţia domnului Director General ___

Referitor: NOTIFICARE platã facturi scadente


Vă aducem la cunoştinţă faptul că la data de ____ figuraţi debitor în evidenţele contabile ale S.C. _____ S.R.L. cu suma de _____ lei, sumă rezultată din emiterea următoarelor facturi:
• factura nr. _____ în valoare de _____ lei
• factura nr. _____ în valoare de _____ lei
• factura nr. _____ în valoare de _____ lei
TOTAL: _____ lei

Pentru a evita majorarea cuantumului sumei datorate şi cu alte cheltuieli generate de executarea silitã (respectiv cheltuieli aferente activitãţii execuţionale şi onorariu executor judecãtoresc), vã rugãm ca în termen de o zi de la primirea sau lãsarea acesteia la sediul social al societãţii pe care o reprezentaţi, sã procedaţi la achitarea integralã a sumei de ------ lei reprezentând debit.
Sumele de bani se pot achita la casieria societãţii din _____, zilnic între orele _____ sau în contul bancar al societãţii deschis la ______, nr. cont ______.

Administrator,
_______
Solutionarea recuperare debite se poate realiza conditionat de interesul partilor,fie pe cale amiabila fie prin actionarea in instanta
calea amiabila presupune contactarea debitorului prin intermediul notificarilor trimise prin posta si prin contactare telefonica.
Notificarea ce va fi transmisa debitorului cuprinde:
Cuantumul debitului ce trebuie achitat
Valoarea penalitatilor (daca este prevazuta de contract)
Termenul in care trebuie efectuata plata restantelor
Contul in care trebuie virata suma datorata
In situatia in care debitorul refuza sa raspunda in termenul notificat,solutionarea se poate solicita prin actionarea in judecata a debitorului
Dupa ce instanta de judecata analizeaza actiunea ,probele si apararile partilor se dispune solutie care daca este favorabila creditorului,acesta va solicita instantei de judecata investirea cu formula executorie
In temeiul titlului executoriu,creditorul urmaeza sa apeleze la executor judecatoresc responsabil domiciliului/sediului debitorului,executor care va demara procedura de executare silita solicitand instantei de judecata incuviintarea executari silite
Activitatile efectuate de executorul judecatoresc pentru concretizarea executarii silite ,sunt consemnate prin intermediul proceselor verbale ce sunt comunicate partilor implicate in aceasta procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu sa ma ajutati cu un model de notificare in vederea concilierii pentru un debit pe care o societate il are de incasat de la un client. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Model notificare de conciliere adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un model de notificare privind concilierea directa cf art 270-1 cpc pentru recuperare creante.Va multumesc (vezi toată discuția)