avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... salariu pentru ingrijire handicapat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

salariu pentru ingrijire handicapat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: bunica mea a facut AVC si acum ii intocmim actele pentru pensie de handicap. Pentru ca nu se mai poate ingriji singura o sa solicitam si un ingrijitor. Pe ea o ingrijeste mama mea, care este pensionara, cu o pensie de 1100 lei. Va rog sa imi spuneti daca poate incheia mama o conventie pentru a beneficia de salariul pentru ingrijire.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:30, 6 Iulie 2012
In urma solicitarii expertizarii de catre comisia de expertiza medicala persoane cu handicap,urmeaza sa se constate si sa se emita certificat/decizie
Daca ,autoritatea competenta apreciaza ca persoana in cauza sufera de afectiune incadrabila in grad de handicap,grav,in baza evaluarii sociopsihomedicale,se va stabili daca persoana in cauza are dreptul si la un asistent personal
In aceasta eventualitate,mama dvs ,poate in temeiul disp art 36 din L nr 448/2006 republicata sa solicite sa ocupe acasta functie ,care in temeiul disp art 37 beneficiaza si de
salariu de baza stabilit potrivit dispozitiilor legale in vigoare privind salarizarea asistentului personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitori pentru persoanele cu handicap gradul i AbrudanAndrea AbrudanAndrea De cand intra in vigoare legea care reda insotitorii pentru persoanele cu handicap? (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap nebunika08 nebunika08 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Bunicul meu in varsta de 83 de ani a suferit in urma cu un an si 5 luni un AVC ischemic din care a rams cu sechele, mai ... (vezi toată discuția)
Insotitor personal leonardy44 leonardy44 Buna ziua! pentru o persoana varstnica cu handicap grav care se afla in centru de batrani,poate beneficia de drept de asistent personal? (vezi toată discuția)