avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare Auto cu Chitanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare Auto cu Chitanta

Saluty

Am vandut o masina si am facut o chitanta de mana, un singur martor.

In chitanta am scris ca accept banii in 3 transe , pana acum am primit doua transe fara probleme, urmatoarea este pe 10 iulie, de 700 Euro si ultima, insa din ce am inteles, individul nu a venit in tara si nu da semne sa vina sau sa imi trimita banii.

Mentionez ca pe chitanta nu e stipulata vreo clauza, ci doar ca trebuie sa imi dea ultima transa pe data de 10 iulie 2012.

Nu am facut niciun fel de act auto cu el, nu are decat certificatul masinii, restul actelor sunt la mine.

Ce pot face eu in acest caz sa imi pot lua banii?

Masina pot sa mi-o iau? Este legal?
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 19:48, 6 Iulie 2012
Nu-i luati masina ca e furt.
Il actionati in instanta pt ca aceasta sa emita o hotarare ce tine loc de contract si sa-l oblige sa va plateasca suma de bani restanta.
Buana seara
Eu chiar am avut o asemenea problema!
Am vandut masina am primit toti banii, dar respewctivul cumparator nu mai venea sa faca actele de vanzare cumparare.
Am rabdat un an, am platit corect impozitul si apoi am facut o plangere la politia circulatie, .
Am stipulat ca masina desi e vanduta de un an cumparatorul nu vine sa faca actele.
Dupa un timp 15-20 zile am fost sunat de cumparator ca i-au fost ridicate numerele si certificatul de inmatriculare....acestea au fost trimise la politia circulatie din orasul meu, si doar eu aveam dreptul sa le ridic ca proprietar de drept al masinii :)
Am fost am luat numerele si certificatul de inmatriculare, am asteptat sa vina cumparataorul, i-am luat banii datorati pentru impozit+o dobanda modica si am facut actul de vanzare cumparare pe cheltuiala lui...puteam sa fiu si mai caine dar nu m-a lasat inima.
Nu a fost nevoie nici sa-i iau masina nici sa-l dau in judecata.
Cred ca asa puteti proceda si dumneavoastra, faceti o plngere ca nu s-a incheiat actul de vanzare cumparare in termenul legal, nu mentionati nimic de datorii si cand aveti actele si numerele in mana, rezezolvati problema.
Totusi zic sa mai asteptati pana pe 10 poate cine stie...vine in tara si se achita de datorii.
Cu stima



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto si radieri eugen buleandra eugen buleandra am cumparat o masina din targ,masina fiind vanduta de un intermediar,cand am contactat adevaratul proprietar pentru a face actele masinii,acesta mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)