avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Contracte prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Contracte prestari servicii

O universitate, institutii de stat, poate incheia un contract de prestari servicii catre o persoana fizica? Este vorba de cercetare pentru care o persoana fizica plateste costul cercetarii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:08, 6 Iulie 2012
Da, se poate, in conditiile in care contractul indeplineste conditiile art. 1179 Cod civil, respectiv partile sa aiba capacitatea de a contracta, consimtamantul partilor sa fie valabil exprimat, obiectul contractului sa fie determinat si licit, contractul sa aiba o cauza licita si morala.
Multumesc mult. Exista posibilitatea ca Curtea de Conturi sa aiba obiectii? Contabilul universitatii nu vrea sa semneze un asemenea contract, motivand ca va primi amenda de la Curtea de Conturi.
Contabilul Universitatii nu are capacitatea de a reprezenta institutia, deci este normal sa refuze semnarea contractului.
Sa inteleg ca contractul nu trebuie semnat obligatoriu si de contabil?
Asumarea unor obligatii contractuale se face de catre reprezentantul legal al institutiei, nu are nici un rol contabilul, eventual in verificarea unor aspecte contabile inscrise in contract.
La unele institutii se mai avizeaza de jurist ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract vanzare-cumparare ioanbrasovean ioanbrasovean Cum se anuleaza un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament daca nu s-au respectat clauzele (vezi toată discuția)
Articolul 969 din vechiul cod civil. corespondentul in noul cod civil handsu handsu Reglementrea , ca, conventiile [b]legal[/b] incheiate sunt lege pentru parti , inseamna , ca scopul trebuie sa fie licit , iar consamtamantul partilor neviciat ... (vezi toată discuția)
Contract credit nesemnat de ambele parti adela_d_01 adela_d_01 Buna ziua Detin un credit de nevoi personale la una din bancile din Romania. Pe contractele de credit mi s-a solicitat sa semnez pe fiecare pagina in parte, ... (vezi toată discuția)