avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articolul 969 din vechiul Cod civil. Corespondentul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articolul 969 din vechiul Cod civil. Corespondentul in noul Cod civil

Reglementrea , ca, conventiile legal incheiate sunt lege pentru parti , inseamna , ca scopul trebuie sa fie licit , iar consamtamantul partilor neviciat , sau si altceva ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 07:53, 3 Martie 2012
Art. 969 invocat de dvs. era prevazut in vechiul Cod civil. In noul Cod civil articolul corespondent este 1270 "Contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante".
Conform art. 1179 Cod civil conditiile esentiale pentru valabilitatea unui contract sunt: capacitatea partilor de a contracta, consimtamantul partilor, obiect determinat si licit, cauza morala si licita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparate peiudanut peiudanut Buna ziua Daca ma poate cineva ajuta cu urmatoarea informatie :care este perioada maxima a actiunii unui antecontract de vanzare cumparare (vezi toată discuția)
Termen de precontrac vanzare-cumparare expirat Kristyanov Kristyanov Buna ziua In 2011 am vandut un teren extravilan fara cadastru la o persoana particulara si am facut un precontract de vanzare cumparare in care erea stipulat ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a cere instantei o Hotarare care sa tina loc de act autentic. In 2011 am cumparat un teren extravilan, printr-un act ... (vezi toată discuția)