Buna ziua....am si eu o problema....am depus actele de divort luna trecuta si primul termen va fi in septembrie....sunt casatorita de 2 ani si am un copilas de 1 an. Dupa ce am depus actele de divort m-am mutat cu copilasul meu la o alta adresa iar acum 1 saptamana sotul meu a facut plangere la politie cum ca nu a vazut copilul iar eu am dat declaratie azi de ce nu l-a vazut si de ce nu vreau sa il vada. Intrebarea mea este: ce drepturi poate avea sa ceara sa il vada si cate ore pe zi si daca trebuiesc martori.
Este cam razbunator si ma astept si la alte actiuni din partea sa, imi puteti spune cam la ce sa ma mai astept??...Ce alte metode, din punct de vedere legal ar mai avea sa mai faca alte lucruri??
Tatal are dreptul la relatii personale cu minorul, chiar impotriva vointei copilului. Deci, pentru a nu incalca legea drepturilor copilului aveti obligatia de a permite acesul tatalui la copil oricand o cere, in limitele rezonabilului.
Cel mai probabil, instanta va stabili exercitarea autoritatii parintesti in comun, cu stabilirea locuintei la dvs. si astfel impartirea drepturilor de decizie asupra copilului.
Pentru a avea legaturi personale cu minorul dupa un anume program, tatal va trebui sa aiba o hotarare judecatoreasca in acest sens (daca nu va intelegeti amiabil).
Se va face o ancheta psihosociala, se vor administra interogatorii, eventual martori.
Pana atunci, e destul de riscant sa ii dati copilul, deoarece poate sa il retina la domiciliul sau (pentru a avea puncte in plus la divort) si va trebui sa luptati dvs. pentru recuperarea minorului.
Divort
maripopus
Buna Ziua!
Nu mai stau cu sotia de mai mult de 4 ani, avem 2 copii, nu ne-am mai inteles, nu potrivim deloc, insa am avut si o prietena. Dupa ce am plecat de ... (vezi toată discuția)