avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu post natal dupa terminarea contractului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu post natal dupa terminarea contractului de munca

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri pentru situatia urmatoare:
sunt angajata pe perioada determinata, contractul meu de munca se termina in data de 31 august 2012, sunt insarcinata si ar trebui sa nasc prin 12-13 august. Stiu ca dupa ce nasc este obligatoriu sa ies in concediu post natal 42 de zile, aceste zile depasesc perioada mea de angajare cu 20 de zile. Ce ar trebui sa fac in situatia de fata, ce se va intampla cu cele 20 de zile? pot sa ies in concediu ingrijire copil dupa aceasta perioada? mie mi s-a spus ca in cel mai rau caz aceste 20 de zile nu imi vor fi platite. as vrea sa stiu sigur ca aceasta perioada, cea de 20 de zile, nu ma va afecta la CIC. va rog sa ma ajutati!!!

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:00, 6 Iulie 2012
-cele 20 de zile vor fi platite de Casa de asigurari de sanatate unde sunteti asigurata cu conditia sa prezentati concediul medical si actele care va vor fi solicitate.
trebuie sa ies in cincediu medical? eu sunt profesoara si sunt in concediu legal, am zis ca nu ies in concediu medical ca nu are rost.
Daca nu doriti concediul de maternitate prenatal,va efectuati co ,in 12 se produce nasterea ,veti primi primul c .postnatal pana in 31 august ,il prezentati scolii care il va plati ,dupa care cim ul dvs.va inceta .Incepand cu data de 1 septembrie,c.postnatale vor fi depuse la Casa de Sanatate ,care va efectua plata acestora,va veti afla sub incidenta art.32(2) din OUG158/2005:

ART. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau
activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare,
reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de
lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fostîncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti


Dupa expirarea celor 42 de zile obligatorii de cm sau a celor 126 in caz ca doriti sa efectuati integral concediul de maternitate,va puteti inscrie la Agentia de Somaj in vederea deschiderii dreptului la somaj la care ati avea dreptul ,pt. ca cimul dvs. a incetat de drept,la data expirarii perioadei pt.care a fost incheiat,daca aveti si stagiul de cotizare realizat de minim 12 luni in ultimile 24.Somajul va putea fi la randul lui suspendat daca solicitati intrarea in ccc pt. cresterea copilului si continuat dupa terminarea acestui concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal marina2 marina2 Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, până la 31 august 2010. Acum sunt insarcinata si trebuie sa nasc pe 10 august. Am ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc pentru profesorii suplinitori roxana85 roxana85 Buna ziua, Sunt cadru didactic suplinitor, iar contractul meu de munca este incheiat pe o perioada de 1 an , adica din 1 septembrie 2010 pana in 31 August ... (vezi toată discuția)