avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajator fisa fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajator fisa fiscala

Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
Reclamatii se pot face la ITM si evident ii puteti da in judecata pentru fals si uz de fals.
Am facut reclamatie si la Garda Financiara pentru ca din cate am citit eu,asta e si infractiuni la regimul fiscal/economic. In situatia asta nu sunt doar eu,sunt si alti 15-20 de angajati din orasul meu + in cate alte orase exista magazinul Metro...Peste tot e aceeasi firma de paza. La ITM ma duc in data de 09.07.2012 dimineata la ora 10,am intalnire cu o doamna inspectoare,ma gandesc ca e sefa ITM Mures.
Deci la ITM NU se poate face nimic,figurez ca angajat din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 ceea ce este OK. Din punctul lor de vedere nu sunt probleme. Acum ori la DGFP ori la Garda Financiara ma pot duce doar. Ceva idei?
Ori unde mergeti la ITM , DGFP sau Garda Finanaciara ar trebui sa verifice si statele de plata intocmite de catre angajator....
NU exista nici stat de plata si nici fluturas de salariu in aceasta firma. La ITM nu au ce face,am discutat azi cu inspectorul principal. Nu tine de ei,la garda financiara am fost dar mau pus sa scriu o declaratie cu ce sa intamplat si miau zis ca voi primi un raspuns in 30 de zile. Acest fapt nu ma ajuta prea mult,ma gandesc sa cer o intrevedere cu cineva de la Garda Financiara. Ma gandesc ca angajatorul poate ma trecut in concediu fara plata lunile alea sa nu plateasca impozit dupa mine... Concediul fara plata trebuie sa il semnez si eu conform legii,iar daca mau trecut inseamna ca au falsificat semnatura in mod clar.Pe lunile acelea apare in cont salariul care a fost virat de catre firma. Ce mai pot incerca?

Alte discuții în legătură

Obtinere fisa fiscala tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua! Am fost angajat din data de 05.05.2011 pana in data de 27.02.2012 la o firma de paza si protectie cu sediul in Bucuresti dar are punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Sesizare facuta la itm. ce parere aveti de raspuns? mie mi se pare bataie de joc. va rog dati-mi un sfat. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata in cadrul unei societatii din februarie 2006, in ianuarie 2010 am aflat ca sunt insarcinata, ca sa beneficiez de concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Neplata retineri angajat albnegru albnegru Buna ziua. Sunt angajat de putina vreme (aproximativ 4 luni) in cadrul unei companii. De la inceputul acestui an, plata salariilor se face cu intarziere ... (vezi toată discuția)