avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinere Fisa Fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinere Fisa Fiscala

Buna ziua! Am fost angajat din data de 05.05.2011 pana in data de 27.02.2012 la o firma de paza si protectie cu sediul in Bucuresti dar are punct de lucru in Targu Mures (intr`un supermarket). Ideea este ca nu mi-am primit fisa fiscala pe 2011,am fost la administratia financiara din tg-mures. Mi-au zis ca nu apare nimic la ei. Ideea este ca din cate stiu eu,daca are 5 sau mai multi angajati intr`un oras unde are punct de lucru firma trebuie sa depuna si la Administratia fiscala din orasul respectiv fisele fiscale. Am nevoie de fisa fiscala pentru un imprumut de la banca si fara ea nu pot beneficia de un imprumut. De fost firma nu pot sa dau sub nici o forma.Daca ma adresez ITM`ului ei pot face ceva sa faca rost de fisa fiscala?Dati-mi va rog niste sfaturi! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 23 Mai 2012
ITM-ul nu are nicio legatura cu fisa fiscala ... Angajatorii sunt obligati sa editeze fisele fiscale in format hartie, in doua exemplare semnate si stampilate. Din cele doua exemplare, unul se pastreaza de catre angajator, iar celalalt se inmaneaza angajatului.


Dar tot pot face de fisa fiscala cumva ... Din moment ce sunt obligati de lege,nui asa?
Se poate face rost doar daca faceti sesizare la Adm.Fin. - angajatorul nu a depus fisele fiscale - si/sau printr-o actiune in instanta.
Am inteles,pai ok,dar din moment ce e din Bucuresti,pot face sesizare aici in Targu Mures? Si mai exact ce fel de sesizare trebuie sa fac? Multumesc
Depuneti o sesizare la Adm.Fin in raza careia isi are sediul angajatorul dvs .. se poate depune si la Tg.Mures, insa acestia va trebui s-o trimita la Bucuresti .

In sesizare mentionati ca angajatorul dvs nu a depus fisele fiscale si nu v-a inmanat un exemplar de pe acestea ..
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Nu am primit ultimul salariu tincaflavius909 tincaflavius909 Buna ziua! Ma numesc Flavius si am fost angajat timp de 10 luni la o firma de paza si protectie care are sediul social in Prahova,punct de lucru in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Sediul social este in alt oras decat cel in care vreau sa imi desfasor activitatea. am nevoie de anumite documente? SeptimiuPop SeptimiuPop In acest moment eu si 2 parteneri vrem sa ne inregistram o firma. Sediul social poate fi in Bucuresti intr-un apartament sau in Targu-Mures. In ambele cazuri ... (vezi toată discuția)
Neplata lichidarii in cazul demisiei Andreea31 Andreea31 Buna ziua, am si io o problema cu fostul angajator. dupa ce mi-am dat demisia nu mi-au mai platit lichidarea in conditiile in care am lucrat aprope luna ... (vezi toată discuția)