avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit ultimul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit ultimul salariu

Buna ziua! Ma numesc Flavius si am fost angajat timp de 10 luni la o firma de paza si protectie care are sediul social in Prahova,punct de lucru in Bucuresti si a castigat licitatiile la magazinele [Editat] pe o perioada de 24 de luni. Totul a inceput acum 10 luni,mai exact la inceputul lui Aprilie din 2011 cand m-am angajat la aceasta firma,contractul de munca mi s-a facut in luna Mai pe o perioada nedeterminata. De aproximativ o luna au aparut niste probleme si anume s-a schimbat seful de obiectiv la [Editat] Targu Mures la paza interioara,respectivul individ a incercat sa ma dea afara dar patroana firmei nu a fost de acord. In fine dupa certuri mi-am dat demisia cu data de 27.02.2012 . Lunar in data de 25 este ziua de salar,cel putin teoretic,data este trecuta si in contractul de munca. Ideea este ca restul agentilor care au ramas la firma au primit salariile in data de 20.03.2012 si eu nu.Avem card de salar,unde intra salariul in fiecare luna la banca [Editat]. Eu nu mi-am primit salariul in data de 20.03.2012 si l-am sunat pe seful de obiectiv care mi-a spus sa duc hainele inapoi (uniforma de la firma) si imi voi primi banii. Am dus uniforma inapoi in data de 21.03.2012,am predat-o si am primit promisiunea ca imi voi primi banii zilele urmatoare.Au trecut deja aproape 3 zile si nimic in contul de salariu.Ce pot face in continuare? In situatie in care cel tarziu Luni data de 26.03.2012 nu imi voi primi salariul?As putea sa ii dau in judecata?Ce ma sfatuiti?SI inca o chestie...nici vorba de fisa fiscala...nici vorba de stat de plata...nimic...deci sunt multe ilegalitati.Ce ma sfatuiti?Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: tincaflavius909 , utilizator 14:23, 24 Martie 2012
1. Faceti o sesizare la ITM, se va face o verificare si veti primi un raspuns, in scris, cu cele constatate si masurile luate.

2. - Puteti sa actionatoi in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
- Raspunsul primit de la ITM va poate ajuta in instanta.
Am inteles,va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere fisa fiscala tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua! Am fost angajat din data de 05.05.2011 pana in data de 27.02.2012 la o firma de paza si protectie cu sediul in Bucuresti dar are punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Munca la negru? gabitza73 gabitza73 Buna ziua. Sunt salariata,cred, la o firma de paza. Lucrez 12 ore, doua zile de zi, doua de noapte si apoi am 48 de ore libere.Aceasta inseamna 240 de ore in ... (vezi toată discuția)
I-am făcut plângere penală angajatorului pentru înșelăciune din cauza neplății salariului, dar dosarul a fost clasat. această faptă nu e prevăzută de legea penală? dserban dserban In februarie 2017, am depus plangere la politie pentru ca nu am primit salariul aferent lunii ianuarie 2017 de la firma de paza angajatoare. Politistii au ... (vezi toată discuția)